Galéria

6 tipp, hogy egészséges maradj ülőmunka mellett is

Forrás:

A feladatok sűrűjében nehéz egy pillanatra is elszakadni a munkától, mert azt érzed, nem fogsz a végére érni, ha pár perc szünetet tartasz? Nyugi, elég, ha 3-4 alkalommal tartasz egy rövid, 10 perces szünetet a nap folyamán, amit aktívan töltesz. A legjobb, ha már a nap elején felírod őket a to do listádra, így könnyebb tervezni velük és elfelejteni sem fogod őket. Akár emlékeztetőt is beállíthatsz a telefonodon, ha túlságosan belemerülnél a dolgokba. Egy 10 perces séta vagy néhány jógamozdulat is megvéd a kiégéstől.


Forrás:

A szakértő szerint egyáltalán nem ajánlatos belefeledkezni annyira a munkába, hogy órákon keresztül ugyanabban a pozícióban ülj. A nap végére elfárad mindened és fájni fognak a végtagjaid. Ehelyett azt tanácsolja, hogy minden egyes órában kelj fel és válts pozíciót. Akár az is rendben van, ha átülsz egy másik helyre dolgozni vagy kisétálsz a kávézóba, a lényeg, hogy ez óránként történjen meg.


Forrás:

Kayla is tisztában van vele, mennyire csábító inkább az Instát görgetni a reggeli kávé szürcsölése közben, de a tested meghálálja, ha felkelés után aktívan töltesz 15-20 percet. Ha van egy kutyád, előnnyel indulsz, hiszen elég, ha leviszed egy sétára, de az is tökéletes, ha beiktatsz egy gyors nyújtást vagy jóga gyakorlatsort.


Forrás:

Néhány hasznos mozdulat javítja a testtartást és csökkenti a kortizolszintet, sőt még a teljesítményt is növeli. Az egyik ilyen a következőképpen néz ki: ülj a széked szélére egyenes háttal, majd nyújtsd hátra a kezeidet, utána pedig kulcsod össze elöl. A videó tökéletesen bemutatja a mozdulatsort. Figyelj a légzésedre is közben.


Forrás:

Ülj egyenesen a székén, kissé nyisd szét a lábad. Az egyik lábad tedd keresztbe a másikon úgy, hogy egy háromszöget formázol vele. Lassan dőlj előre anélkül, hogy a gerinced görbülne. Enyhe feszülést fogsz érezni a csípőd környékén. Ismételd meg a mozdulatsort 5-ször, mielőtt a másik lábad kerül sorra.


Forrás:

Ezt a mozdulatsort is simán elvégezheted két meeting között. Állj terpeszállásba, egyenesítsd ki a hátad és nyújtsd ki a kezeidet. Dőlj először az egyik, majd a másik oldalra. 6-9 alkalommal ismételd meg mindkét oldalon.