Galéria

10 ikonikus filmjelenet, amiben a kaja került a középpontba

Forrás:

Na jó, ebben a jelenetben nem épp szakszerűen „használják” az ételt, de nem lehet szó nélkül elmenni mellette, ugyanis, aki látta ezt a filmet, annak ezek a képsorok szinte a retinájába égnek. Imádnivalóan bugyuta és vicces, itt a helye a listán!


Forrás:

Ha egy kis segítségre lenne szükséged, hogy ínycsiklandó spagetti szószt készíts, akkor csak meg kell nézned ezt a jelenetet. Michael főzőleckéjéből kiderül, hogy csak egy kis cukorra és borra van szükség a tökéletes recept elkészítéséhez.


Forrás:

A börtönben csücsülő gengszterek élete nem is olyan rossz, legalább is a Nagymenők című filmben biztosan nem. A férfiak ugyanis felhasználva a tekintélyüket és ismeretségi körüket elérik, hogy bent is ugyanolyan finom olasz étel kerüljön az asztalra, mint otthon. Becsempészik a különleges hozzávalókat, amitől már csak az a látvány jobb, amikor Paulie borotvával szeleteli fel a fokhagymát.


Forrás:

A jelenetben a Roxfort újoncai a legfinomabb jutalomban részesülnek: hatalmas ünnepi lakoma várja őket. Ron pedig épp lecsapna egy csirkecombra, amikor váratlan meglepetésben lesz része.


Forrás:

A főhős, Liz Gilbert 3 országon keresztül próbál rátalálni önmagára, majd Olaszországban szerelembe esik: imádata tárgya a pizza lesz. Persze ez a jelenet sokkal több annál, minthogy Liz és Sofi együtt ebédelnek. Liz elmondja, hogy ideje végre kilépni abból a skatulyából, hogy a nőknek számolniuk kelljen a kalóriákat. Öröm nézni, ahogy bűntudat nélkül, élvezettel eszi kedvenc olasz ételét!


Forrás:

Primo és Secondo minden erejét összeszedi, hogy elkészítse a híres olasz ételt a különleges vendégeknek. A csattanó akkor következik be, amikor riválisuk, Pascal beleharap.


Forrás:

Ki ne emlékezne a felejthetetlen jelenetre, amiben egy milkshake a központi téma. A film rendezője, Tarantino gyakran helyezi a fast foodot a középpontba: itt pedig Mia az, aki épp belekóstol a vaníliás turmixba, majd Vincent is meglepően konstatálja, mennyire finom italról van szó.


Forrás:

Na és persze ott van az a bizonyos hamburgeres jelenet is, amiben Jules Winnfield ezzel az étellel fejezi ki domináns szerepét – lényegében igazi kínzóeszközzé változtatja azt.


Forrás:

A filmtörténelem egyik legjobb nyitójelenete szerepel ebben a filmben, amiben Holly Golightly egy kávéval és péksütivel a kezében lép ki egy New York-i taxiból. Ráadásul tetőtől-talpig kiöltözve kezdi rágcsálni a reggelijét.


Forrás:

Ezt a jelenetet akár százszor is meg lehet nézni, akkor is vicces marad. Beannek egy fancy étteremben tenger gyümölcseit szolgálnak fel, és életében először megkóstolja az osztrigát. Ám egyáltalán nem jön be neki, így egy trükkel próbálja elhitetni a pincérrel, hogy odavan az ételért. Ez viszont rosszul sül el...