Galéria

Hazai híres emberek, akiket nem is az eredeti nevén ismerünk

Forrás: Danny Blue nevének hangzása pont olyan titokzatos, mint a szakmája, de ez is egy művésznév. Az illuzionistát hivatalosan Kékesi Dánielnek hívják.
Forrás: A fitnesz nagyasszonya, Bíró Ica eredetileg Boruzs Ilona néven született, de férje vezetékneve jobban tetszett neki, így a Bírót kezdte el hivatalosan mindenhol használni.
Forrás: Liptai Klaudia Katalin az ismert színésznőről, Claudia Cardinaleról kapta a nevét, és mikor megtanult írni, sokkal könnyebben írta le C-vel keresztnevét, ahogy a névadójáé is szerepel a papírjain. Elkezdte így használni, azonban a személyién továbbra is K-val szerepel, csak most már férje miatt a Pataky név is a Liptai elé került a papírjain.
Forrás: Csak egy hangot változtatott meg, mégis teljesen más lett tőle a nevének a hangzása. Görög Zita Göröcs Zita néven látta meg a napvilágot, de jobban tetszett neki a művészneve hangzása, mint az eredetié, így hivatalosan is váltott.
Forrás: Mikor modellkedett, még Kovács Kata néven kezdett befutni Dobó Kata. A színésznő szerepet kapott az Éretlenek című sorozatban, és mivel úgy érezte, túl átlagos ez a vezetéknél, inkább felvett valami mást: a történelmi Dobó nevet választotta.