Galéria

A legdrágább sorozatok, amik valaha készültek

Forrás: Rengeteget költöttek rá, mégis csúfosan bebukott. A The Get Down részenként (!) 11 millió (!!) dollárba került, ugyanis nagyon extra helyszíneket és díszleteket alkalmaztak. Sajnos akármilyen is volt a háttér, a nézőket nem fogta meg, és egy évad után nem sikerült folytatni.
Forrás: A sorozatra 9 millió dollárt szántak epizódonként, számos színészt, kelléket, statisztát és eszközt vetettek be. A nézőknek azonban nem volt elég a produkciós minőség és a sztori sem, így két évad után elbukott.
Forrás:

A Sense8 sikere nem a nézettségen múlt. Úgy öntötték bele a pénzt, mintha ezen múlna minden, 9 millió dollár volt a büdzsé részenként, mert mindent tökéletesre akartak készíteni, de nem bírták tárcával, így a harmadik évad után vége lett.


Forrás: Csupán három lakásnak meg egy kávézónak berendezett stúdió kellett hozzá és 6 ember, mégis 10 millió dollárt evett meg részenként a sorozat. A korábban említettekkel ellentétben megérte a befektetés.
Forrás: Közel 13 millió dollárba került epizódonként a háborús sorozat, ami rengeteg embert szegezett a képernyőhöz. Nem is gondolnánk, hogy ennyire sokba kerül igazinak tűnő katonai terepeket, díszleteket összerakni.
Forrás:

Amennyi CGI-effekt és helyszín volt benne, nem is igazán csodálkozunk, hogy a Trónok harca lett a világ legdrágább sorozata. De azért, mikor megláttuk leírva, hogy 15 millió dollárba fájt ez jó néhány évadon keresztül részenként, akkor azért elkezdtünk számolgatni, megérhette-e. A válasz azonban egyértelmű: igen.