Galéria

Ha a Squid Game magyar lenne, ilyen játékok várnának a versenyzőkre

Forrás:

Piros lámpa, zöld lámpa? Ugyan! A magyar gyerekek adrenalinszintjét semmi sem pörgette fel jobban az annál, mint amikor a fogócskánál már mindenkiből fogó lett, és egyetlen gyereket kergettek perceken át!

Persze a régi verzióban volt "ház", ahová rövid időre beszaladhattunk megpihenni és a fogó nem tehette be a lábát; na ezt azzal a lendülettel törölnék is a Squid Game verzióból, és az is tuti, hogy nem egymást kergetnék a játékosok, hanem egy őrült fenevad elől futhatnának. Hamar kiderülne, ki az, aki sportolás helyett kanapén sorozatozással tölti a hétvégét.


Forrás: Az ugróiskolára emlékszel? Néhány négyzet, és már meg is volt minden szünetben a program. A feladat egyszerű(nek hangzik): kavicsokat kell dobálni sorrendben a négyzetekbe, fél lábon odaugrani, lehajolni érte (még mindig fél lábon), és úgy végigmenni a teljes pályán oda-vissza.

Na, ennek nehezített verzióját simán el tudnánk képzelni a Squid Game-ben, nyilván jó magasan, és persze időre!
Forrás:

Oh, a jó öreg kidobós! Gyerekkorunk egyik legjobb és persze közben legparább játéka volt, függően attól, épp mennyire erős osztálytársunkhoz került a labda. (És persze, hogy mindig hozzá került!)

Nem lepődnénk meg egyébként, ha ennek valamilyen nehezített verziója az esetlegesen készülő 2. évadban is feltűnne!


Forrás: A játék, amiben remélted, hogy a legerősebb gyerekek között állhatsz! A lényege ugyanis az volt, hogy két csoportra osztották a résztvevőket, akik egymás kezét fogva láncot alkottak. Aztán mindig egy-egy "ellenség" megpróbálta ezt nekifutásból szétszakítani: ha siker, örült és magával vitt egy játékost a saját táborába, ha nem, akkor ott ragadt.

A "Hun Game"-ben nyilván először tátikázással döntenék el, melyik ember melyik csapatba megy, majd utána az "Ecc, pecc, kimehetsz" felturbózott változatával választanák ki egymás után, hogy ki az, akinek nekifutásból szét kell szakítania a láncot.
Forrás:

Kötélhúzás helyett nem is kérdés: elő az ugrálókötelekkel! Anno nagy favorit volt, amikor két diák fogta és pörgette a hosszú ugrálókötelet, középen pedig egyszerre akár többen is igyekeztek minél tovább ugrándozni.

Nyilván a Squid Game magyar verziójában ez időre menne, és egyre gyorsabban.


Forrás: A legutolsó meccs pedig határozottan nem squid game lenne, hanem az a bizonyos TENGÓ! Itt gyakran egy képzeletbeli vagy sok esetben homokba botokkal rajzolt pályán játszottunk, és egy kicsit mindig más volt a szabály annak függvényében, hányan vettünk részt benne. Nem is mindenki tudta követni.

Persze ha a Squid Game játékosai lennénk, ezt a versenyszámot hallva összeszorulna a torkunk (is).