Galéria

Ez az 5 trükk segített, hogy feleannyi ideig tartson otthon a kézi mosogatás

Forrás: Ez a tipp első ránézésre olyannak tűnik, hogy "óóó, hát ezt ki ne tudná?", de a neten olvastam hozzá még egy szuper trükköt. Ugyanis önmagában az, hogy engedsz egy kis vizet az edényekre a mosogatóban, nem a legjobb megoldás. Alapból nem fér bele túl sok evőeszköz, de így maga az elmosás is sokkal macerásabb lesz. A rendetlenségről nem is beszélve! Helyette inkább egy műanyag mosogatótálat érdemes beszerezni, ami hordozható, bele tudod tenni az edényeket, beáztathatod őket, és aztán ebből tudod egyesével kiszedni őket a mosogatásnál, így sokkal letisztultabbnak érezheted a konyhát is. Nyilván akinek kétmedencés mosogatótálca van a konyhájában, ezt a kört megspórolta magának (bár tény, hogy így továbbra is rendezettebb hatást kelt), de nekem óriási segítség volt!
Forrás: De azért még így is volt, hogy nem maradt időm ezzel foglalkozni, és beleszáradt például a reszelőbe a sajt. Erre az esetre javasolják a citromot! Vágj félbe egy darabot, és a levével tisztítsd meg a vágódeszkát, a rozsdásodásnak induló késeket és a sajtreszelőt. Ezeket nem tudja korrodálni a savas lé, viszont szépen leszedi a szennyeződéseket, kifejezetten gyorsan!
Forrás: Na és mi a helyzet a kávés poharak belsejében lévő foltokkal? Mert ha a bögrédet elfelejted elmosni, bizony ez nyomot hagy, amit nagyon nehéz elmosni. Sőt, a sok-sok használat után amúgy is foltossá válik. Erre a célra a szódabikarbónát javasolják: szórj egy keveset a pohár aljába, önts rá némi vizet, hogy pasztaszerű állagot kapj, és ezzel súrold át. Nagyon gyorsan tisztít, és utána már csak egy gyors öblítő mosás kell hozzá.
Forrás:

Nem szeretek pazarolni, ezért ha házhozszállítással rendelünk vacsit, a műanyag edényeket szeretem utána még használni egy darabig. Viszont biztos te is tapasztaltad már, hogy a zsíros, szaftos ételek nyomot hagynak benne, és hiába áztatod két napig, majd dörgölöd át háromszor, ugyanúgy zsíros marad. Nos, erre az ecet nyújtott nekem segítséget, így lényegesen több időt spóroltam meg!

Töltsd meg az ételhordó felét ecettel, a másik felét vízzel, és hagyd állni fél órán át (vagy ha ráérsz, tovább). Ez feloldja a szennyeződéseket, és máris nem lesz zsíros a belseje. (Plusz tipp, hogy ha nagyon makacs, akkor a szódabikarbonát itt is bevetheted utána, csak alaposan mosd el aztán vízben.)


Forrás: Másik fontos dolog, ami előtte eszembe sem jutott, hogy nagyon nem mindegy, milyen sorrendben mosogatsz. Amúgy sem túl környezetkímélő, ha folyó víz mellett, egyesével öblíted el a mosatlanokat, úgyhogy érdemes megtölteni vízzel a mosogatót, és abban dolgozni. Csakhogy emiatt számít, hogy mi kerül elsők között víz alá! A poharakkal és evőeszközökkel javasolt kezdeni, mert ezeken különösen meglátszik, ha zsírosabb edényt mostál el korábban. A maszatos foltok viszont lehet, hogy csak száradás után tűnnek fel neked, így kezdheted is elölről a dolgot...
Forrás: Nyilván a legtöbb időt továbbra is az spórolná, ha rögtön elmosogatnánk a tányérokat, poharakat a használat után, de ha ez neked sem sikerül, ezek a tippek némileg segíthetnek.

Persze a makacs szennyeződések ellen még bevethetsz kefét, dörzsi zsivacsot, sőt, sokan a nagy szemű sóra esküsznek, de vigyázz, mihez használod ezeket! Bizonyos edények könnyebben sérülnek, így jobb, ha puha szivacsot használsz; ilyen például a teflonos serpenyő, amiről már többször szárnyra kapott, hogy az apró sérüléseken át káros anyagok jutnak be a testünkbe (kutatók mai napig vizsgálják), de a dörzsölés minimum a tapadásmentességet megszünteti.