Galéria

6 hiba a konyhában, amin a vacsorád múlhat

Forrás:

Régi legenda, hogy ha olajat öntesz a vízhez, nem fog leragadni a tészta. Nem csak nem igaz, de sokkal nehezebb lesz tőle a tészta, és a szószokat nem fogja tudni magába szívni. 


Forrás:

Az egy dolog, hogy a steakhúst nem fűszerezzük (són és borson kívül), de a másik tipikus hiba, hogy amint leveszed a tűzről, azonnal felvágod. A steak elkészítése nem ér véget azzal, hogy megsütötted a külső részét a húsnak. Pár percig érdemes pihentetni, hogy a külső kéreg mögött rejtőző szaftok jól átjárják a húst, amitől igazán tökéletes, zamatos lesz a steaked.


Forrás:

Néha a kevesebb több. A rizs nem tészta, nem szabad kevergetni. Akkor sem, ha meg akarod kóstolni, hogy jó-e már. Ugyanis a kevergetéstől felszabadulnak a keményítők és megsérülnek a rizsszemek - az eredmény pedig egy fura massza lesz rizs helyett. A leggyakoribb hiba ami kevergetésben végződik, hogy elszámolod a vizet. Egyszerű: töltsd fel a lábast rizzsel, és két ujjnyira lepje el a víz a rizst. Így biztos nem számolod el.


Forrás:

Elég gyakori hiba, hogy a fagyasztóból egyenesen a sütőbe vagy a serpenyőbe kerül a hús. Kívülről lehet, hogy átsültnek fog tűnni, de belül nyers marad. A húsokat érdemes 24 órával, vagy legalább előző éjszaka kivenni a fagyasztóból, hogy maguktól felolvadjanak. A mikró olvasztófunkcióját felejtsd el: vagy megfőzi a húst, vagy áramot pazarolsz, de a célt nem fogod elérni.


Forrás:

Előfordult már veled, hogy egy megkérdőjelezhető minőségű kifőzdében rántott csirkét kértél aminek halíze volt? Két opció van: vagy ugyanabban az olajban sütötték, mint a halat, vagy ugyanazzal a késsel vágták fel. Az utóbbi sajnos gyakoribb. Ráadásul a megfelelő késsel sokkal gyorsabban és pontosabban tudod feldolgozni a húsokat, zöldségeket. 


Forrás:

Ha akkor teszel bele mindent az edénybe, amíg még hideg, a hozzávalók sokkal több zsírt fognak felszívni. Ideális esetben elég 2-3 percet várni, amíg felforrósodik a lábasod, és csak utána kezdd el telepakolni.