Galéria

Érdekes tények a Netflix újdonságáról, a Squid Game-ről

Forrás: A Squid Game készítője, Hwang Dong-hyuk valójában már 2008-ban kitalálta a történetet, méghozzá akkor, amikor anyagilag mélyponton volt, tartozásai voltak, és a családja is megszenvedte a pénztelenséget. Egy év alatt elkészült az első forgatókönyv, ám senkit sem érdekelt, és elutasításokat kapott 10 éven át, arról nem is beszélve, hogy finanszírozás hiányában színészeket sem lelt a forgatáshoz. Végül a Netflix találta érdekesnek a sztorit, de még így is sok munka volt vele. Például pusztán az első két epizód forgatókönyve hat hónapon át íródott.
Forrás:

Eredetileg film lett volna egyébként a Squid Game-ből, ám miután kiderült, hogy van benne egy sorozatnyi tartalom, elkezdték kibontani a cselekményt. A játékok sokkal részletesebben lettek bemutatva, és a rendőr karaktere, Jun-ho is belekerült a történetbe (mivel ő eredetileg nem is létezett volna).


Forrás: A Sae-byeok karakterét alakító Jung Ho-yeonnak ez volt élete első színésznői munkája! Korábban modellként dolgozott, valamint a Korea's Next Top Model című műsorában szerepelt és a Vogue címlapján is láthatták a rajongók. Neki ez akkora áttörés volt, hogy a Squid Game után napokon belül több millió követője lett Instán, és most ő a legtöbb követővel rendelkező koreai színésznő.
Forrás: A hatalmas baba, ami az első epizódban látható, valójában egy ikonikus illusztráció a 70-es és 80-as évek gyerekkönyveiből. És nem mellesleg Szöultól 3 órára, a valóságban is meglátogatható egy múzeumnál.
Forrás:

A főszereplőt alakító Lee Jung-jae és a készítő együtt dolgoztak azon, hogy Gi-hun karaktere kedvelhető legyen, minden rossz tulajdonsága ellenére is. Igyekeztek belevinni tőle olyan tetteket, amik szimpátiát ébresztenek a nézőben: például amikor az első rész elején összeütközik Sae-byeokkal, és megáll, hogy felvegye neki a kávéját, az valójában teljesen improvizált jelenet volt. Ha megfigyeled, a színésznő még el is kezdett nevetni, mert meglepte a színész reakciója, ám végül továbbforgattak, és így benne maradt a végleges verzióban.


Forrás: A hálóterem elrendezése sem volt véletlen! A készítők direkt úgy pakolták el az ágyakat, mintha egy nagy raktár lenne az egész, hogy ezzel is szimbolizálják, valójában csak tárgyként tekintenek a szervezők a játékosokra.
Forrás:

És ha egyébként megfigyeled a falat, ott bizony már jóval előbb voltak utalások arra, milyen játék lesz. Egy-két jelenetben ugyanis látszik a süti karcolós játékra utalás: esernyő, háromszög, karika és csillag is volt a falra festve.


Forrás: A kötélhúzásnál valódinak tűnik a karakterek erőlködése, és nem véletlenül! A kötél másik felét ugyanis egy gép húzta, így a színészeknek valóban minden erejüket bele kellett vetniük abba, hogy ne húzza el őket a masina.
Forrás:

Az utolsó előtti játékban, amikor az üvegen kellett ugrálniuk a játékosoknak, valójában 1 méter magasan helyezkedett el a pálya, így a színészek valóban izgultak és féltek, nehogy leessenek. Bár nem lett volna nagy esés, de az biztos, hogy elég fájdalmas is lehetett volna.


Forrás: A karakterek zöld ruhája eléggé megnehezítette a forgatást! Mivel maga az anyag nem éppen sportoláshoz ajánlott, így a forgatási helyszíneken, 300 ember társaságban idővel rengeteg por keletkezett. Olyannyira, hogy a színészeknek néha kifejezetten nehéz volt lélegezniük, és volt, akinek az arca vörös lett az allergiától.
Forrás: Vajon lesz 2. évad? Tekintve, hogy számtalan kérdés maradt még nyitva, nem lepődnénk meg, ha jönne a folytatás! Gi-hun például visszafordult a reptérről, miután meglátta, hogy folytatódik a játék, a rendőrt sosem láttuk igazából meghalni (alapszabály: ha valakit nem látsz meghalni, szinte biztos, hogy él!), nem tudjuk, mi alapján válogatják be a dolgozókat, és bizony a játék vezetőjéről sem derült ki semmi. Ezek alapján simán lehet még annyi a Squid Game-ben, hogy azt további 10 részben kibontakoztathassák, és maguk a készítők sem zárkóznak el előle!