Galéria

9 egyszerű DIY trükk a TikTokról, amivel feldobhatod a lakásod

Forrás:

Ha van a lakásodban olyan szekrény – akár nyitott, akár zárt – amiben lebegő polcok találhatók, akkor ezzel a trükkel könnyen átalakíthatod őket. Egy kis tapétára lesz csak szükséged, amivel teljesen más hatást érhetsz el, mint az eredeti megoldás.


Forrás:

Biztosan ismered az okostévéknek azt a funkcióját, amikor egy kandalló belseje jelenik meg a képernyőn és ropog benne a fa. Vannak, akik imádják ezt a lehetőséget és karácsonykor gyakran alkalmazzák. Ezt „fejlesztette” tovább egy tiktoker: a YouTube-on ugyanis rengeteg festmény képe van feltöltve a videók között, így ha egy megnyugtató képet szeretnél nézni, elég közülük választani. Főleg akkor érvényesül a festményhatás, ha a tévéd a falra van szerelve.


Forrás:

Egy ideje menőnek számítanak a LED-es lakberendezési tárgyak, amivel persze a netezők is tisztában vannak. Általában elég drága cuccokról van szó, így van, aki ügyesen lemásolja a boltban látottakat. Ebben a videóban megtudhatod, hogyan lehet LED-es tükröd gyorsan és pénztárcakímélő módon.


Forrás:

Aki mini albérletben él, tudja, hogy minden négyzetméter aranyat ér, amit nem szabad túlzsúfolni. Egy tiktoker pont azt mutatja be a videójában, hogy egy lebegő polccal is tökéletesen helyettesíthető a bejáratból hiányzó kisasztal, amire a kulcsokat, napszemüveget és mindenféle apró tárgyat tesz az ember.


Forrás:

Mondhatni a vázák aranykorát éjük, hiszen sorra jelennek meg a piacon a különböző méretű és formájú vázák, amik ma már önmagukban is megállják a helyüket a polcon, annyira dekoratívak. Ha találsz a boltban egy olcsó üvegvázát, aminek tetszik a kidolgozása, könnyen dizájnelemmé alakíthatod, csak egy festékszóróra lesz szükséged.


Forrás:

A bohém stílus megint beköltözött az otthonokba, ám sokszor a különböző kiegészítők elég drágának bizonyulnak. A tiktoker trükkjével most olcsóbban készítheted el a fahatású kaspót, ami ráadásul nagyon mutatós is.


Forrás:

A képkeretek gyakran maguk is menő képeket rejtenek, amit néha ki sem cserélne az ember legszívesebben, mert annyira illik az ember lakásának stílusához. Ha mégis extráznál rajta egy kicsit, akkor annyi a dolgod, hogy a mintát egy fehér, üvegre író filccel átrajzolod a keret üvegére, majd hagyod megszáradni. Ha ez kész, már csak egy juta anyagot kell a keretbe csempészned és elegáns végeredményt kapsz.


Forrás:

Ha találsz a neten egy absztrakt tapétát, amit szívesen látnál viszont a szobád falán, simán megfestheted a mintáját magadnak. A videóból az is kiderül, hogyan!


Forrás:

Ha leég a gyertya az üvegben, mindössze annyi a dolgod, hogy forró vizet engedsz bele, hogy felolvadjon a maradék viasz. Egy idő után ez a víz tetején megkeményedik, így az üveg könnyen kimoshatóvá és újrahasznosíthatóvá válik. Hogy mit tárolsz benne ezután, a képzeletedre van bízva.