Galéria

Akkor induljon Halloween hónapja, méghozzá egy olyan listával, amire senki sem számítana

Forrás: Ha már Halloween, de nem szereted a véres, démonokkal teli filmeket, akkor ez a kicsit meseköntösbe öltöztetett, kifejezetten halloweeni alkotás tökéletes választás tud lenni október 31-re. Vagy akár a mostani hétvégére is egy kis ráhangolódás gyanánt. Egy fiatalokból álló társaság olyan könyvből olvas fel, ami bizony nemcsak egy szellemet, hanem egy rég szunnyadó átkot is életre kelt...
Forrás: Aki szerette a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című filmet, annak ezt semmiképp se szabad kihagyni! Egy osborn-i gimi diákjait gyilkolja egy rejtélyes elmebeteg, aki nemcsak az életüket veszi el, de előtte minden titkukat kiteregetí a város előtt. Bár koppintásnak hangzik, kicsit sem az, főleg a végén lévő nagy csattanóval.
Forrás: Ha már 2021, akkor nem kell messze menni, hiszen a horror elsősorban a közösségi média által lát napvilágot. Életem egyik legkellemesebb csalódása, hiszen elképesztő életszerűséggel mutatja be, hogy mit tud okozni a mai technológia. A kisebb túlzással lehet csak horrornak mondani, mégpedig az elejétől a végéig fenntartott feszültség miatt. Ne hagyjátok ki!
Forrás: Őszintén szólva a második és a harmadik részt látva sokan sosem néznék meg az első részt, pedig Justin Long alakítása és a 2000-es évek igazi feelingje óriásit dob a filmen. Az alkotás érdekessége, hogy alapvetően nem tudunk meg semmit az alvilág démonáról, aki 23 évente bukkan fel, hogy 23 napig emberekre vadásszon, de az biztos, hogy sok olyan horrorélményt tartogat, amire nem is gondolnánk.
Forrás: Legjobb barátommal szkeptikusan ültünk be rá a moziba, mivel spanyol horror volt. Persze miért is csak az amerikaiak és a japánok csinálhatnak jó horrort? Nos, a spanyolok bebizonyították, hogy mindkét nemzetnél jobbak ebben. Kevés költségvetésből elsőosztályú horrort adtak nekünk. A megszokott démon által megszállt kislány persze benne volt, de maga a cselekmény, a kiinduló pont és a vége mindent megér.
Forrás: Jordan Peele zseniális alkotása máig nagy kedvencem. Nagyszerűen keveredik benne a pszicho-thriller, a horror és a krimi. A rasszizmusra felhúzott alkotás kicsit feladja a leckét, mivel van mit gondolkozni benne, de ez egy percre sem veszi el az erőt a félelemtől. Kötelező!