Galéria

4 apró dolog, amiből kiderül, hogy a házasság nem fog sokáig tartani

Forrás:

Vicces vagy nem vicces, de egy híres kutatásban pszichológusok hada vizsgálta, hogy a kiskori képen való mosolygás intenzitása hogyan befolyásolja később az adott személy házasságát. A képeken lévő mosolyokat intenzitás alapján értékelték egy tízes skálán, a legjobb pedig most jön. Azok közül, akiket 10 pontra értékeltek, senki nem vált el felnőtt korára!


Forrás:

Egy számítógépes algoritmus 79%-os pontossággal képes megjósolni egy házasság sikerét, pusztán a házastársak hangszínének felhasználásával, amikor egymással kommunikálnak. A tudósok több mint 100 olyan pár beszélgetéseit elemezték, akik pszichológushoz jártak, majd 5 éven keresztül figyelték a családi állapotukat. Kiderült, hogy az intenzitás, a hangmagasság, a „remegés" és a „csillogás" erős érzelmekre utalhat, így egy algoritmus szerint könnyen megállapítható, hogy egy házasságnak válás lesz-e a vége... Durva, igaz?


Forrás: A dán kutatók szerint azok az emberek, akik többnyire az ellenkező nem tagjai által körülvéve dolgoznak, 15 százalékkal gyakrabban válnak el. Az ehhez tartozó kutatás pedig abszolút őket igazolja, az általuk vizsgált házaspárok közül ugyanis már 100 ezren elváltak
Forrás:

Bár kívülről úgy tűnhet, hogy azok a párok, akik elkerül a vitákat, és inkább mindent a szőnyeg alá söpörnek, azok sokkal boldogabbak, a valóságban ez nincs így. Pszichológusok szerint ugyanis a viták sokszor hihetetlenül hasznosak lehetnek egy pár életében, hiszen sokszor ez segít rávilágítani egy problémára sőt, ez tudja később ezt a problémát megoldani. Ha viszont az egyik (vagy mindkét) fél passzív ez ügyben, akkor valószínűleg nem érdekli őket annyira a kapcsolatuk, hogy az hosszútávon működjön.