Galéria

Indonéz nők elárulták, hogy milyen trükkökkel öregednek sokkal lassabban, mint mások

Forrás:

Az indonéz nők előszeretettel használnak egy bizonyos házi készítésű arcpakolást/arcradírt, aminek az alapja meglepő módon a RIZSLISZT. Ezt keverik össze vízzel, gyömbérrel, diófélékkel, kurkuma gyökérrel, fahéjjal és szantálfa porrral. Ez a szuper kis csodamassza maximálisan puhítja és tisztítja is a bőrt, amit az indonéz nők nem csupán az arcukra, de a testük egészére használnak.


Forrás:

Az indonéz nők úgy tartják, hogy a terhességi csíkokat sokkal könnyebb megelőzni, mint később küzdeni velük, így az egyik legnépszerűbb kezelésük a balinéz hasmaszk alkalmazása, ami őrölt rizs és „kencur” (gyömbérszerű gyökér) összekeveréséből áll. Gyakran az is előfordul, hogy a szülés után a nő kap egy testmasszázst egy gyógynövényes pakolással, amelyet a hasára kennek.


Forrás:

Az indonéz nők egyik legrégebbi trükkje nem más, mint a papaja, amit miután pépesítenek, tejjel kevernek össze, és ezt kenik az arcukra, hogy az gyönyörű, fiatal és ragyogó legyen. Plusz érdekesség, hogy a papaját a hajuk ápolására is használjak, ehhez papajamagot őrölnek, amit vízzel kevernek össze. Ezt a masszát egy órát hagyják a hajukon, mielőtt leöblítik, a végeredmény pedig garantáltan fénylő és gyönyörű haj.


Forrás:

Nem hiába terjedt el az a legenda, miszerint Kleopátra tejben fürdött azért, hogy minél tovább maradjon szép és fiatal. Az indonéz nők ugyanis már hihetetlenül régóta alkalmazzák ezt a praktikát, kecsketejet adnak a fürdővízükhöz, és 30 percig ülnek benne, mielőtt leöblítenék magukról a tejet. Spoiler: ez a trükk VALÓBAN segít megőrizni a fiatal és puha bőrt!