Galéria

4 életmód tipp, amit megfogadtam Jennifer Anistontól

Forrás:

„Ébredés után legalább egy órán keresztül rá sem nézek a telefonomra. Teljesen máshogy érzem magam ilyenkor mentálisan és ez meghatározza az egész napomat” – kezdi a színésznő, és hozzáteszi, hogy egy nagyon régi iPhone telefonnal ébreszti magát, amit csak erre a célra használ. A rendes telóját pedig jó messzire teszi magától, hogy még véletlenül se kezdje ezzel a napot. A reggeli rituáléja része, hogy a kutyáival foglalkozik, kiviszi őket a kertbe, játszanak, majd megeteti őket. Eközben lefőzi az első kávéját, amit édesítővel és peptid porral tuningol fel.

Ez történt velem: Bár kutyáim nincsenek és a kávét sem szeretem édesen, a telefonos tanácsot megfogadtam. Eleve régóta tudom, hogy nem egészséges világító képernyőre ébredni és a híreket csekkolni az ágyból. Mivel nekem is van egy régi telóm, azon húztam ébresztőt, a telefonomat pedig a nappaliban hagytam, hogy véletlenül se jusson eszembe ezt nyomkodni reggelente. Sőt, kivártam az egy órát, ami alatt a tévét sem kapcsoltam be: reggeliztem, beszélgettem a férjemmel és kiültem a teraszra meditálni (erről bővebben később). Ezután sokkal motiváltabban kezdtem a napot, ráadásul hétvégén csak délután vettem a kezembe a telefont először, ami külön jó érzéssel töltött el.


Forrás:

„Nehéz limitálni a hírfogyasztást. A múlt évben szinte ragasztóként tapadtam a pandémiával kapcsolatos napi infókra” – magyarázza Jennifer, aki szerint nagyon fontos lenne, hogy szelektáljunk a hírek között. A színésznő szerint a közösségi média és a rengeteg negatív hír ugyanis toxikusan hat az emberre, és bár hiába volt az az eredeti cél, hogy közelebb hozzon mindenkit egymáshoz, sajnos nem csak a jó oldala érvényesül. Épp ezért a reggeli rutinja részeként – ahelyett, hogy görgetné a Facebookot – inkább meditál 20 percen keresztül.

Ez történt velem: Mivel a munkámhoz tartozik, hogy képben legyek a hírekkel és aktualitásokkal, így ezt a tippet nehezebben tudtam megfogadni. Leginkább hétvégén érvényesült nálam, hogy ki sem nyitottam a laptopmat, és minél több időt töltöttem a virtuális világon kívül. A reggeli rutinomba viszont sikeresen beépítettem a meditációt: volt, hogy applikáció segítségével, máskor csak úgy magamtól kezdtem neki, de olyan is akadt, hogy naplót írtam. Mindegyik kikapcsolt, és egy kicsit lelassított, jólesett és feltöltött.


Forrás:

„Az anyám mindig egészséges és gyönyörű volt... Sosem engedte, hogy gabonapelyhet együnk, mint más gyerekek. Aztán, amikor idősebb lettem, mindenféle szemét kaját kezdtem enni, így lázadtam, nem pedig alkohollal vagy droggal. Aztán rájöttem, hogy nem érzem jól magam” – meséli a sztár, és hozzáteszi, hogy igaza volt az édesanyjának, hiszen itt nem csak arról van szó, hogy éljünk meg egy bizonyos kort, hanem arról, hogy egészségesek maradjunk és élvezzük az éveket. Jennifer hisz az időszakos böjtölésben és a vitaminok, az egészséges étkezés erejében. 

Ez történt velem: Mostanában gyakran előfordul velem, hogy nem igazán figyelek oda arra, amit eszek, csak egyek valamit és tudjam le elven működök. Pedig ez egyáltalán nem egészséges, és fel is tűnt, hogy fáradtabb vagyok, hiszen nem adom meg a kellő tápanyagot a szervezetemnek, amire szüksége lenne. Így egy hétig nemcsak arra figyeltem oda, hogy egészségesebben és színesebben étkezzek, hanem kipróbáltam az időszakos böjtölést is. Ez azt jelentette, hogy 18 óra után már nem ettem semmit, és a reggelit is kitoltam 7-8 óra közé. Sokkal energikusabb lettem a hét végére és jobban kezdtem magam érezni a saját bőrömben.


Forrás:

A színésznő nagyon fontosnak tartja, hogy ne csak a testét, az elméjét is karban tartsa és mindig képben legyen az aktualitásokkal. A menedzserének említette, hogy képezni szeretné magát, így az olyan emberekkel hozta össze, akikre felnéz és akiktől tanulni tudott. Jennifer életmódtippjei nemcsak arról szólnak, hogy hogyan maradjunk fittek, hanem arról is, mennyire fontos a folyamatos önképzés.

Ez történt velem: Jennifer ösztönzött arra, hogy az éjjeli szekrényemen sorakozó könyveket végre elkezdjem olvasni, amit mindenféle esti és délutáni program miatt halogattam. Nemcsak a reggeli 1 órámba fért bele néhány oldal, de esténként is elmerültem bennük. Emellett podcastokba is belehallgattam és új YouTube csatornákat is felfedeztem, amik mind edukációs célt szolgálnak.