Galéria

A tiszta étkezés első 5 lépése

Forrás: Mindannyian ismerjük a szabályt: 2-3 adag szezonális, friss gyümölcs és zöldség naponta az igazán egészséges és tápláló. Ha betartod a tiszta táplálkozás alapelveit, akkor az alapszabály az, hogy az étrendben több természetes étel legyen - a gyümölcsök és zöldségek pedig rendkívül egészségesek és tápanyagokban gazdagok. Antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, jó szénhidrátokkal, némi fehérjével, rosttal és vitaminnal vannak tele. Érdemes belőlük vegyszermenteset és olyat választani, aminek szezonja van. Télre pedig ott vannak a gyökérzöldségek!
Forrás: Míg a baromfi például egészséges, a kutatások azt mutatják, hogy az emberi szervezet számára előnyös lehet a hús elhagyása. A növényi alapú étrendhez hasonlóan a tiszta táplálkozásban sem szerepel hús - és ez a lépés a bolygó számára is nagyon hasznos. Ha húst hússal ennél, akkor már az is nagy lépés, ha csak heti pár alkalommal eszed majd. Ha kipróbálnád a húsmentes étkezést, lassan vágj bele, hogy lásd, hogyan reagál a tested.
Forrás: Lehetőleg olyanokat vásárolj, amik minél kevesebb dolgot tartalmaznak, és tartósítószert egyáltalán nem. A teljes kiőrlésű gabonákról (például zab, quinoa, finomítatlan változatok) szintén kimutatták, hogy segítik az emésztést, az immunitást és megkönnyítik az emberek fogyását.
Forrás: Só és cukor - ennek a két dolognak a bevitelét érdemes alaposan lecsökkenteni -  kettő túlzott használata ugyanis az egészségre ártalmas. És itt főleg a hozzáadott cukrokkal és sóval van a gond, amit észre sem veszünk, pedig ott vannak a üdítőkben, gyümölcslevekben, egészségesnek hitt müzli szeletekben, különféle készételekben, zacskós levesekben... Főzz magadnak, szánj rá kicsit több időt - megéri!
Forrás: Imádod a csomagolt nassolni valókat, rendszeresen étkezel gyorsétteremben, és a vasárnapi ebédnél is ott vannak a bolti öntetek, szószok, előre gyártott desszertek? Bármennyire is nehéz lehet az étrend megváltoztatása, a feldolgozott és finomított szénhidrátok, cukor és zsírok csökkentése hosszú távon rendkívül egészséges. Ne feledd, hogy a csomagolt és gyorsételek nagy része vegyi anyagokkal van tele, amelyek közül néhány káros lehet a szervezetre, és amellett, hogy kalóriadúsak, olyan betegségek, mint a rák kialakulásának kockázatát is növelik.