Galéria

Az okok, amiért egyes családokban csak fiú- vagy csak lánygyermekek születnek

Forrás: Bár sokan úgy vélik, hogy a gyermek neme az édesanyától függ, hiszen ő hordja ki a babát, valójában az apukának van ebben nagyobb szerepe. Mivel a petesejt csak X-kromoszómát tartalmaz, így a spermium "dönt", elvégre ebben X- és Y-kromoszma is lehet. Ha az ivarsejt előbbit tartalmazza, akkor kisfiú, ha utóbbit, akkor kislány születik. Szakértők vizsgálták már ezt a területet, és arra jutottak, hogy valójában teljesen random, és csupán a véletlenen múlik az, hogy melyik kerül ki győztesen.
Forrás: De ugyanakkor egyes feltételezések szerint a jövőbeli gyermekek neme miatt érdemes az apuka testvéreit megnézni. Úgy vették észre, hogy ha egy férfinek több fiútesója van, akkor neki is vélhetően fia születik nagyobb eséllyel, míg ha lánytestvérei vannak, akkor lányokra számíthat. Ez persze tudományosan nincs alátámasztva, de érdekes, hogy mennyire sokszor betalál!
Forrás: Érdekesség viszont, hogy észrevették, bizonyos lelki tényezők alakíthatják a babák nemét. Szakértőknek feltűnt, hogy a nagyobb természeti katasztrófák után több lánygyermek születik, amiben szerepet játszhat az, hogy az anyukák fokozott stressznek vannak kitéve. Szerintük ez jelentős lehet ebben!
Forrás: A népi hiedelmek szerint az, hogy az anyuka édeset vagy sósat kíván a várandósság alatt, felfedi a baba nemét. A gyakorlatban ez nem mindig találó, ám azt szakértők is úgy vélik, hogy bizonyos ételek is hatással vannak a fejlődő gyermekek nemére. Úgy tartják, hogy ha a kismama kevesebb sót fogyaszt, és több tejterméket eszik, nagyobb eséllyel születik lánya, míg ha valakinek az étrendje nátriumban és káliumban gazdag, úgy fiúra lesz nagyobb esélye.