Galéria

A legjobb ételek egy kemény HIIT edzés után

Forrás: Az egyik legjobb fehérje és zsírforrás edzés utánra: egy átlagos tojás 7 gramm fehérjét és 5 gramm zsírt tartalmaz. Teljes értékű fehérjeforrásként mind a 9 fontos aminosavat tartalmazza, ami nagyon kell az izmok regeneálódásához. Egyszerűen hozzáadhatod az edzés utáni salátához, de tükörtojásként isteni egy kis avokádós toaston is. 
Forrás: Az áfonya nemcsak isteni finom, de remek rost, vitamin és ásványi anyag forrás, ráadásul antioxidánsokban is bővelkedik. Ez nagyon lényeges egy intenzív edzés után, az edzés ugyanis oxidatív stresszt okoz, illetve egyensúlyhiányt a testben a szabad gyökök és az antioxidánsok között. Ezért fontos, hogy az antioxidánsban gazdag ételeket vegyél fel a napi menüdbe. Az áfonya azért is szuper, mert gyorsítja a regenerációt.
Forrás: Talán unod, hogy az avokádó minden listán fent van, de ez nem véletlen: edzés után is remek választás. Ez a csodálatos gyümölcs gazdag magnéziumban, ami nagyon kell az izmok működéséhez. Káliumtartalma is jelentős, ez elősegítheti a folyadék egyensúlyának szabályozását, Az avokádó nagyszerű folsav- és C-, K- és B-6-vitamin-forrás, amelyek mind gyulladáscsökkentő tápanyagok, és hozzájárulhatnak a testmozgás általi stressz enyhítésében.
Forrás: A kelkáposzta, a spenót, az összes salátaféle tömve van olyan hasznos tápanyagokkal, amik elemi fontosságúak a regenerációhoz. Kiváló rost és vitaminforrások, antioxidánsban is nagyon gazdagok. A legegyszerűbb verzió, ha unod a salátákat, egy sportolás utáni smoothie, aminek mindenképp valamilyen zöld leveles legyen az alapja!
Forrás: Bár szuper dolog, ha meg tudod oldani, hogy ételekkel meglegyen az ajánlott fehérjefogyasztás, a fehérjeporok is hasznosak, ha a kényelmi tényezők kerülnek előtérbe. Az izmoknak kell a fehérje, így nem árt, ha találsz egy olyan jó minőségű fehérjeport, ami segítség akkor, amikor nem tudod, vagy nincs időd megoldani az optimális fehéjebevitelt.