Galéria

5 hatékony tipp, amivel véget vethetsz a hajhullásnak

Forrás: Mennyire figyelsz oda arra, mit eszel? A szakember szerint a sok zöldség, sovány húsok, halak, tenger gyümölcsei nagyon hasznosak a haj számára. Csak úgy, mint a jó zsírok - ezért egyél sok avokádót, tojást!
A- és C-vitaminnal teli ételek, mint a narancs, a paradicsom és a paprika, elősegítik a kollagén termelését, ami egészségesen tartja a szőrtüszőket.
Az olyan magvak, mint a len vagy a chia, tele vannak omega-3 zsírsavakkal, amelyek segítenek megőrizni a haj egészségét és erősségét, miközben elősegítik az új növekedést.
Forrás: Sokat hordod összefogva, lófarokban, kontyban a hajad? Ez is állhat a hajhullás mögött. Kerüld azokat a frizurákat, ahol nagyon feszülnek a tincseid, jöhetnek a laza kreációk, a kiengedett haj - a hajad egészsége érdekében!
Forrás: Aludj legalább hét-nyolc órát, mivel a testnek és a léleknek szüksége van erre a regenerálódásra. Az alvási ciklus szabályozását segítő hormon, a melatonin, bizonyítottan elősegíti a hajnövekedést, érdemes megismerkedni vele!
Forrás: Az omega-3 zsírsav elősegítheti a haj növekedését. Ha nem táplálékkiegészítőként fogyasztod, akkor egyél sok lazacot, chia magot, halolajat - ezek ugyanis bővelkednek benne!
Forrás: Ha nem jársz el olyan hajszobrászhoz, aki ebben vérprofi, érdemes otthonra beszerezned 1-2 nagyon tápláló hajolajat, és azokat minden hajmosáskor pár percig belemasszírozni finoman a fejbőrbe.