Galéria

Profi tippek az őszi nagytakarításhoz

Forrás: A mikrohullámú sütők rémesen el tudnak koszolódni és szagosodni, anélkül, hogy észrevennénk.
A legjobb trükk, ha egy jó nagy üvegedénybe vizet teszel, szeletelsz bele citromot, és 10 percig melegíted a mikróban. Ezután bent hagyod még öt percig, anélkül, hogy kinyitnád az ajtót. Utána csak egy papírtörlővel kell áttörölnöd a belső teret, és gyorsan tiszta, higiénikus és illatos lesz az eszköz.
Forrás: A kemény víz csúnyán meg tud látszani a csapokon. Ezeket a lerakódásokat szépen megszűntetheted, ha ecetbe áztatsz papírtörlőket vagy rongyokat, majd rátekered a csapra, éjjelre úgy hagyod, aztán reggel csak simán áttörlöd. Egyből eltűnnek a foltok!
Forrás: Ugye, te sem gyakran mosod ki a zuhanyfüggönyt? Pedig érdemes lenne 2-3 havonta. Rengeteg baktérium gyűlik rajta össze, amelyek ellen egy gépi mosás nagyon hatékony. De ahhoz, hogy igazán szépen tisztuljon, dobj be mellé két törölközőt is a mosógépbe a profik szerint.
Forrás: A legtöbben nedves ronggyal tisztítják át a hűtő polcait, pedig először egy száraz, portörlőrongyos tisztítás a nyerő, és csak utána a nedves rongyos. Ettől sokkal tisztább lesz, és nem maradnak bent porszemek, amiket összevizezel.
Forrás: Szedd le az ágynemű huzatot, tegyél a mosószer mellé egy kevés szódabikarbónát is, majd mikor megszáradt, húzd fel, és menj végig az ágyon porszívóval. Mindennél frissebb érzés lesz benne így feküdni!
Forrás: Nem mindegy, milyen irányba mozgatod a felmosó fejét. A helyes így néz ki:
jobbra egyenesen, majd balra kicsit lefelé, utána pedig jobbra teljesen lefelé irányban. Utána mehet a vödörbe csavarás. Ettől lesz igazán hatékony a felmosás.