Galéria

10 dolog Naomi Campbellről

Forrás: Naomi Cambell édesanyja 4 hónapos terhes volt, amikor a modell apja elhagyta őt. A születési anyakönyvi kivonatán nem szerepelnek az apa adatai és édesanyja kérésére soha nem kereste fel biológiai apját. Valerie sokáig egyedül nevelte Naomiet, ezért különösen szoros kettejük kapcsolata. A Campbell nevet édesanyja második férje után vette fel.
Forrás: Naomi 5 éves korától kezdve szerepelt videóklipekben, 7 évesen beválogatták Bob Marley egyik ikonikus dala az "Is this Love" klipjébe. 
Forrás: Karrierje során Naomi Campbell gyakran tapasztalta, hogy a színes bőrű modelleket negatívan diszkriminálják. Bár a 90-es évek egyik legismertebb modellje volt, sokszor alulfizették vagy nem kapott meg munkákat a bőrszíne miatt. Campbell sokszor kiállt a diszkrimináció ellen, rengeteg jótékony szervezetet támogat és hirdeti az egyenlőséget. 
Forrás: Campbell 1994-ben kiadta a baby woman című zenei albumát, ami a várakozásokkal szemben egyáltalán nem lett sikeres Európában és az USA-ban. Japánban viszont nagyon népszerű volt az album, a kedvelt japán zenész Toshinobu Kubo közös számot is csinált a modellel. 
Forrás: Még a karrierje kezdetén Versace felkarolta Naomit. A tervező mindenben támogatta a modellt, aki az évek alatt Versace múzsájává vált. Szoros kapcsolat alakult ki közöttük, Campbellt nagyon megviselte a tervező halála.
Forrás: A modellt többször is elítélték, mert agresszívan viselkedett az alkalmazottjaival. Pénzbírságot szabtak ki rá és 2007-ben 5 nap közösségi szolgálatott is teljesítenie kellett. Campbellnek a New York-i hulaldékkezelőben kellett dolgoznia, ahol dizájner ruhákban jelent meg. Az utolsó napon egy ezüst Dolce & Gabbana ruhát viselt, ami 300 ezer dollárt ér.
Forrás: Naomi Campbell gyakran került az újságok címlapjára kapcsolatai miatt. A modell sosem volt házas, bár kétszer is eljegyezték. Előszőr a U2 gitárosa Adam Clayton kérte meg a kezét, de még az esküvő előtt szakítottak. Az olasz milliárdos Flavio Baratoreval pedig három évig jártak jegyben, de nem keltek egybe.
Forrás: A korábbi Dél-Afrikai elnök "tiszteletbeli unokájaként" utalt Naomi Campbellre, akivel 1994-ben találkoztak előszőr egy hivatalos eseményen. A modell együtt dolgozott Mandelával, hogy segítség az Afrikában élő gyereket és szoros barátság alakult ki kettejük között.
Forrás: A 90-es évek ikonikus partijaiban nem volt szokatlan, ha valaki nagy mennyiségű drogot és alkoholt fogyaszt. Naomi Cambell is sokáig küzdött kábítószerproblémákkal és többször került rehabra. 2000 óta már teljesen tiszta, a dohányzásról is leszokott.
Forrás: Naomi Cambellből akár hercegné is lehetett volna, de sajnos ez a románc hamarabb véget ért. A modell 1994-ben kezdett randizni a monacói herceggel, de egy év után elváltak az útjaik.