Galéria

Ennyi mindentől lehet karikás a szemed az alváshiányon túl

Forrás:

A leggyakrabban az alváshiány, a kimerültség és a stressz okozza, ha a szemed alatt kékes-lilás, feketés árnyalatot vesz fel a bőröd. Segíthetsz rajta egy kézenfekvő módon azzal; ha megpróbálsz többet pihenni, változtatni az életmódodon. Ha viszont ennek ellenére sem enyhül a látvány, érdemes tovább foglalkozni a kiváltó okokkal.


Forrás:

A természetes öregedési folyamat része többek között az is, hogy idővel a szem környéki területek szövetei is elvékonyodnak. A szem körüli bőrréteg eleve nem túl vastag, így a véredények ez alatt sokkal jobban átlátszanak, mint a testünk más részein. A kor előrehaladtával ez pedig csak fokozódhat.


Forrás: Ha allergiás vagy, akkor ezzel a lehetséges következménnyel, tünettel is számolnod kell. Az allergén anyagok hisztamin termelődését indítják el a szervezetedben; ami szintén kitágíthatja a véredényeket. Így azok a szemed alatti, vékonyabb bőrfelületeken is erőteljesebben fognak átlátszódni.
Forrás:

Kékesfekete elszíneződést, szemkörnyéki ráncosodást okozhat az is, ha nem jut elég folyadékhoz a szervezeted. A vízhiány miatt a szemkörnyéki vékony bőrréteg ilyenkor jobban rátapadhat a közeli, csontos felülethez.


Forrás:

Előfordulhat ugyanakkor az is, hogy ezt a hajlamot örökölted. A kékes, karikás szemkörnyék gyakran genetikailag meghatározott, így a jelenség már fiatalabb korban is felléphet.

 


Forrás:

A karikák ritkább esetekben komolyabb egészségügyi gondokat is jelezhetnek. Ha a sötét, árkos szemek állandósulnak vagy ha egyéb tünetek, panaszok is társulnak mellé, nem árt alaposabban kivizsgáltatni magad.