Galéria

Zöldségek kicsit magasabb kalória tartalommal

Forrás: 100 grammjában 67 kalória van, a cukortartalma 7%, ami viszont jóval magasabb a zöldségek átlagos 5% cukortartalmánál. Magas fehérjetartalommal rendelkezik, különösen gazdag béta-karotinban, K- és C-vitaminban, valamint kalciumot, magnéziumot, káliumot, vasat, rezet, mangánt és B1, B2, B3, B6 és B9 vitamint is tartalmaz.
Forrás: A paszternák 58 gramm kalóriát tartalmaz 100 grammonként. A paszternák a sárgarépafélék családjába tartozó gyökérzöldség, cukortartalma 10,1%, ami kétszerese a többi zöldségben található átlagos cukortartalomnak. Rostban is gazdag, jó kálium-, kalcium- és magnéziumforrás, bővelkedik B2, B5, B6, B9, E és K vitaminokban is.
Forrás: A kelkáposzta 54 kalóriát tartalmaz 100 grammonként, cukortartalma 4,2%. Emellett fehérjében és antioxidánsokban is bővelkedik. C- és E-vitamint, béta-karotint (A-vitamin) és K-vitamint is tartalmaz, amelyek hasznosak a csontok egészségéhez. Káliumban, kalciumban, rézben és mangánban is gazdag.
Forrás: A cékla 47 kalóriát tartalmaz 100 grammonként. Cukor tartalma körülbelül 8,6%, ami valamivel magasabb, mint a többi zöldségben található átlagos cukortartalom. Gazdag káliumban és mangánban. Ezenkívül biztosítja a B csoport összes vitaminját, különösen a B9 -et.
Forrás: Az articsóka 46 kalóriát tartalmaz 100 grammonként, cukor tartalma körülbelül 5%. Az articsóka magas fehérjetartalommal rendelkezik, rostban bővelkedik, ez megkönnyíti a bélrendszerben való áthaladást. Káliumban, kalciumban és magnéziumban is gazdag, jó réz-, mangán-, K- és B9 -vitamin - forrás is.