Galéria

6 alkalom, amikor hírességek lebuktak a playbackkel

Forrás: 2011-ben Lady Gaga azt nyilatkozta, hogy ő sosem playbackel, és nem is lenne hajlandó rá. Ezt meg is értjük, tekintve, hogy pontosan tudjuk, az énekesnőnek olyan hangja van, hogy az valami elképesztő.

Ennek ellenére a fenti kijelentése után nem sokkal elég kellemetlen szituációban találta magát, amikor Atlantában adta elő Poker Face című slágerét. Az éneklés közben egyszer csak megbotlott, elesett, ám a zene nem állt le - és gyorsan kiderült, hogy nem is ő énekelt. A pillanatot az 55. másodperc környékén találod.
Forrás:

Katy Perry nem egyszer lebukott már playbackkel, de talán furulyázós sztorija számára a legkellemetlenebb.

A GOOD MORNING AMERICA előadásában úgy tett, mint aki a hangszeren játszik, ám egy ponton azt hitte, ennek a résznek már vége, így letette a furulyát... ami persze folytatódott. Katy borzasztóan kellemetlenül érezte magát, de a rajongók tapsukkal tettek arról, hogy inkább viccesnek fogja fel a dolgot.

A jelenetet 0:25 környékén találod.


Forrás:

Az biztos, hogy nagy nyomás helyeződik egy énekesnőre, ha az egész világ figyeli a fellépését. Nem csoda, hogy Selena Gomez is izgult, és bár azt nem tudjuk, hogy miért, de végül a playback mellett döntött 2013-as újévi koncertjén.

A gond, hogy erre hamar fény derült, ugyanis a Come and Get It című számának dalszövegébe belekeveredett, és amikor ő abbahagyta az éneklést, a háttérben tovább szólt a dal - az ő hangján. Bár ez egy kicsit kizökkentette, azért szerepben maradt, és a dalt végig letolta! A pillanatot 1:05 körül találod!


Forrás:

50 Cent playbackje is ikonikus volt! A rapper 2007-ben lépett fel a BET gálán, ám már a legelején kiderült számára, hogy a DJ az Amusement Park című számának másik verzióját indította el. Mindeközben pedig a háttérben szólt a saját rappje is, így elég hamar, konkrétan a színpadra ereszkedése során (0:20-tól) lebukott a playbackkel.

Ezután el is ment a kedve az előadástól, konkrétan körbesétált a színpadon, lement köszönni a barátainak, nyomott egy rövid részt a dalból, majd levonult a backstage-be. Nem lettünk volna a DJ helyében, akivel ezután biztos váltott néhány szót!


Forrás:

Mariah Carey 2016-os újévi előadása rendkívül kellemetlenre sikeredett, ezt ő maga is beismerte. Bár nem egészen saját hibájából; a hangtechnikus rontotta el a dolgot, aminek következtében az énekesnő lényegében csak fel-alá sétált a színpadon, beszélt a rajongókhoz, és fogalma sem volt, mit tegyen. Elvégre ő playbackre készült!

Szerintünk egész jól kezelte a dolgot, de ő elárulta, hogy a jövőben élő előadásokat csakis a saját csapatával csinál, külsőssel többet nem dolgozik.


Forrás:

Ashlee Simpson 2004-es felvételét sok 2000-es évekbeli tini ismeri, az biztos! Az énekesnő ekkoriban karrierje csúcsán járt, és meghívták egy műsorba zenélni. Eredetileg playbackelni akart úgy, hogy az ne derüljön ki a nézők számára, ám a dal máshogy indult el, és rögtön a legelején lebukott azzal, hogy Ashlee csak megjátssza az éneklést.

Így hát jobb híján lenyomott egy rövid, zavarodott táncot, aztán levonult a színpadról, míg zenekara folytatta az előadást - nélküle.