Galéria

Szuperételek 2021-ben

Forrás: A házi savanyúkáposzta, a kombucha, a kimchi és társaik egyre fontosabbak lesznek az étkezés szempontjából, méghozzá a jó baktériumok, probiotikumok miatt, amik rengeteg előnyös hatással vannak a bélrendszerre és az immunrendszerre is.
Forrás: Az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcs millió jótékony hatással, plusz a rosttartalma is jelentős. Le ne hagyd a reggeli zabkásádról!
Forrás: Naná, hogy magok nélkül nem élet az élet! Nagyjából mindenre szórhatod őket, a reggeli zabkásádtól vagy rántottádtól kezdve a grillezett zöldségeken át a különféle buddha bowl-okig mindenen megállják a helyüket. 2021-ben a dió, a mandula, a chia és a kendermag lesznek nagyon népszerűek!
Forrás: Érdemes idén új köretféléket is felvenni a listádra, az ősi gabonák pedig fehérjében, rostban és káliumban gazdagok. Hogy mik ezek? Az amarant, köles, teff, farro és freekeh remek opció mondjuk a megszokott rizs helyett. 
Forrás: Ha hal, akkor 2021-ben csakis a lazac. Az Omega 3 tartalma mellett számtalan jófajta zsírt és vitamint tartalmaz. Remek fehérjeforrás is - akár grillezve, akár füstölve eszed a reggelidhez!
Forrás:

Egyre gyakrabban találkozhatsz a boltok polcain egzotikus gyümölcsökkel. Igen, az acai tálak népszerűsége még töretlen, de ha nagyon keresel, tutira találsz itthon is Maqui bogyót és a pitaya-t, licsit...De miért is jók ezek? Az egzotikus gyümölcsök remek antioxidáns, kálium és rostforrások.


Forrás:

Immunerősítő hatásai miatt hosszú évek óta hihetetlenül népszerű. Csodás antioxidáns tartalmú ital, gyulaldácsökkentő, a puffadás ellen is kiváló. 


Forrás:

Az egyik legnépszerűbb növényi zsírforrás, tömve rostokkal és ásványi anyagokkal. Naná, hogy fent van a listán!


Forrás: Spenót, kelkáposzta, pak choi, minden, ami zöld és leveles - telis tele vannak ásványi anyagokkal, rostokkal és növényi fehérjékkel. 
Forrás: A zöld turmixon túl levesbe és főzelékbe is teheted, de a kelkáposzta chips is jó kis opció. Szárítsd meg alaposan a leveleket, sózd, borsozd, és 180 fokon pár perc alatt süssd ropogósra!