Galéria

Filmek, melyek túlságosan valós jövőt festenek földi jövőnkről

Forrás:

2035-öt írunk. Egy maroknyi űrhajós megérkezik a Marsra, hogy az emberi élet lehetséges formáját leképezze a bolygón; lévén, hogy a földi élet már nem ideális. Az egyik külső vizsgálódás során hatalmas vihar kerekedik, látszólag elveszítik egyik tudósukat, a botanikus Watney-t, akit Matt Damon alakít. A felfordulásban a csapat elmenekül az indulásra kész űrhajóval, elhagyják a bolygót. Watney a vihar után magához tár. Egyedül marad a bolygón és megkezdi a túlélésért folyó magányos küzdelmét. Semmi nem szegheti kedvét és elszántságát: a 4 év múlva esedékes NASA űrhajó érkezéséig ki kell bírnia.

 A 2015-ös film érdekessége, hogy a NASA központnak, bizony-bizony a Duna mellett található Bálna felső szintje adott otthont a forgatáson.


Forrás: Valami történik. Valami olyan dolog történik, ami miatt az utcák olyan képet festenek, mint apokalipszis után egy nappal. Valamiért az embereknek be kell kötniük a szemüket. És Sandra Bullock, ebben a 2018-as filmben így vág neki egy útnak, két kisgyerekkel. 

Ha nem is egy az egyben fedi le a film témánkat, azért a világvége utáni állapotok egyik forgatókönyveként, elég meredek sztorit kapunk Susanne Bier rendezésében.
Forrás:

60 évvel ezelőtt, megtámadták a Földet. Az emberiség megnyerte ugyan a háborút, de minden elpusztult, életre alkalmatlanná hellyé vált a Föld. Mindenkit evakuálni kellett a bolygóról. Jack az, aki a Földön hagyott drónokat karbantartja, ám nem várt események sora után, valami egyre világosabbá válik számára magával és a bolygó sorsával kapcsolatban.  


Forrás:

Liz felébred. Egy zárt dobozban van. Az egész olyan, mintha egy high-tech koporsóban feküdne, amihez beszélni tud. Mint egy számítógép, adatokat tud lehívni az inteligens kapszulán keresztül és ahogy egyre több puzzle darab kerül elő, egyre tisztább lesz  Lis számára a kép, hogy hol is van és miért is.


Forrás:

Ha űrfanatikus vagy, akkor jó szívvel ajánlom neked ezt a filmet. Miért? Mert morális kérdéseket vet fel, és mert az űrhajózás olyan oldalát is meglesheted, ami az űrutazásról szőtt álmok után a fémszagú valóságba ránt vissza.  A kiindulási sztori szerint egy űrhajónyi legénység nekivág egy soron következő Mars missziónak. Az indulás után pár órával találnak egy potyautast, aki a létfenntartó funkciók tekintetében igencsak megnehezíti a legénység életét. Hogyan tovább a plusz egy taggal? A filmből kiderül.


Forrás:

A film, amit nem elég egyszer megnézni. Christopher Nolan rendezésében és Hans Zimmer zenéjével maga a remekmű- mondták a kritikusok is. A történet szerint a Földön olyan időjárási körülmények alakulnak ki -szélviharok, terméketlen föld- mely az élet lehetőségét, a növénytermesztés lehetőségével együtt, csírájában öli meg. El kell hagyni a Földet, új bolygót kell találni. Matthew McConaughey, Cooper lesz az az egy, akinek kezébe helyezik az emberiség sorsát. Útja során világokat jár be. Ann Hathaway, Brand –del felfedeznek egy féreglyukat és persze a történet sokkal összetettebb, mint amit itt le lehetne írni spoiler nélkül.


Forrás:

Robert Neville, aki katonatiszt volt, 5 éve egyedül él, portyázva New York utcáin, ahol őzek ugrálnak a derékig érő pampafűben. Valami elszabadult 5 évvel korábban, káoszt hozva magával. Minden embert evakuáltak akkor. Csak Robert maradt New Yorkban és....a mutánsok. Roberten múlik az emberiség jövője.

A 2008-as filmet Will Smith viszi a hátán.


Forrás:

Roy McBride apja nyomdokaiban lépked. Nemzeti hős édesapja (Tommy Lee Jones) hősi halált halt, Roy életét szorosan tartja ez az édes teher. Ám a Földön olyan elektromos kisülések és légköri változások történnek, melyek orvoslására Royt kérik fel, egy titkos küldetés keretében. Az apja után kell mennie, mert a probléma forrását- úgy gondolják - a halottnak hitt apjánál kell keresni. Hosszú út, míg a csillagok útján elér a céljához, egyben hosszú lelki tusa is, melyet Roy önmagával vív. Bárhogy is: az emberiség és a teljes naprendszer sorsa rajta múlik.