Galéria

Így lehet edzés nélkül is lapos a hasad

Forrás: Kávé = fogyás. Persze ez nem ennyire egyértelmű, de például a Nottinghami Egyetem Orvostudományi Karának tanulmánya nemrég felfedte, hogy a kávé stimulálja a „barna zsírt” a testünkben, cukrot és zsírt éget el, hogy testhőt termeljen. Tehát a reggeli latte kortyolgatása valójában jót tesz az alakunknak!
Forrás: Akárhonnan nézzük, a kevés alvás az alakunknak sem jó, az alváshiány ugyanis hozzájárul a súlygyarapodáshoz. Ügyelj arra, hogy a napi 7 óra alvás meglegyen, mert amikor a testünk nem alszik eleget, a kortizol (a stresszhormon) szintje megemelkedik, ami zsírraktározáshoz vezet...
Forrás: A stresszcsökkentés is alapvető, ha fogyni akarsz - ha állandóan fesztült vagy, a szervezet többnyire hízással reagál, hiszen a feszkó egyik levezetése a nassolás. Keress olyan tevékenységeket, amik kikapcsolnak, és tudatosan építsd be őket a mindennapokba!
Forrás: Az étcsoki serkenti az anyagcserét, ezáltal sokkal egészségesebb, mintha valami mást nassolnál. Plusz egy magas kakaó tartalmú csokiból garantáltan nem tolsz be egy táblával...
Forrás: A sok üléstől görnyedt lesz a hátunk, romlik a tartásunk, ám ha dolgozol azon, hogy ezt mindig kompenzáld, kihúzod magad, akkor nem csak a látvány lesz optimálisabb, de a belső szervek is hálásak lesznek!
Forrás: Iktass be minden étkezés előtt egy pohár vizet, plusz törekedj a napi 3 liter víz elfogyasztására. Bizony, ez is nagyon kell, ha szép alakot szeretnél.
Forrás: Csökkentsd a sóbevitelt, ez ugyanis hasznos a puffadás ellen. Szakértők szerint, ha a sóbevitelt napi 3 g-ra minimalizálod, és mellőzöd a feldolgozott élelmiszereket, akkor a szervezet felszabadítja a megtartott vizet, hogy felhígítsa a szervezet magas sótartalmát.