Galéria

6 csodás dolog, amit az aranytej tesz a testeddel

Forrás: A benne lévő összetevők segítenek a testednek abban, hogy felvegyék a küzdelmet az oxidatív stresszel, és támogatják a sejtek működését is. Kutatások szerint amennyiben antioxidánsban gazdag étrendet folytatsz, csökkennek az esélyeid a fertőzések és betegségek kialakulására. Erre csak rátesz egy lapáttal, hogy a fahéj és a gyömbér is tele van ezzel, így az általános egészségednek jót tesz a fogyasztása.
Forrás: Az aranytejnek gyulladáscsökkentő hatásai is vannak! A krónikus gyulladás nagy szerepet játszik a betegségek kialakulásában, például a rákban és az emésztési panaszok megjelenésében, épp ezért fontos, hogy odafigyelj arra, mit eszel és iszol. A gyömbér, fahéj és kurkuma hármasa tartalmaz gyulladáscsökkentő összetevőket, így hosszú távon ezen a téren is képes kifejteni hatásait.
Forrás: A kurkumában és fahéjban lévő összetevők egy kutatás szerint segítenek az agyad megfelelő működésében is. Javítják a memóriádat, csökkentik a reakcióidődet, és egyes felmérések szerint még a Parkinson-kórban szenvedők tüneteit is képesek valamilyen szinten csökkenteni.
Forrás: A kurkumában lévő kurkumin képes a kedvedet is jobbá tenni - ergo megéri ezzel indítani a napot! Egy hathetes kutatásban 60 depresszióval küzdő személy vett részt, őket pedig három csoportra osztották. Volt, aki kurkumint kapott, volt, aki antidepresszánst, és a harmadik csapat pedig a kettő kombinációját. A végén azt tapasztalták, hogy akik kurkumint fogyasztottak, hasonló pozitív változáson mentek keresztül, mint az antidepresszánst szedők.
Forrás: Az aranytejben lévő gyömbér és fahéj csökkentik a vércukorszintedet. Ha napi szinten utóbbiból 1-6 grammot fogyasztasz, 29%-kal csökkenhet az éhgyomri vércukorértékedet, és az inzulin rezisztencia kialakulására is kevesebb az esélyed.
Forrás: Indiában már régóta használják ezt az italt megfázások, megbetegedések ellen. Nem csoda, hiszen immunerősítő hatásai vannak, ráadásul a baktériumok, vírusok és gombák ellen is hatásos. Bár kutatások ezt már vizsgálják, még konkrét eredmény nincs, de igazi házi csodaszerként emlegetik azok, akik próbálták már! Ez most, az őszi szezonban egyébként sem utolsó szempont.