Galéria

Mutatunk 10 Hamupipőke-filmet, aminek nagy részét talán még nem is láttad!

Forrás: Ki játssza Hamupipőkét: Camila Cabello

A legújabb remake hamarosan érkezik az Amazonra, és már egy ideje tudjuk, hogy több változást is eszközöltek a történetben. Például Hamupipőke nem szőke hajú hercegnő lesz, hanem barna, és a keresztanyát egy férfi színész, Billie Porter alakítja majd. A történetben - amiben az éneklés kiemelt szerepet kap, elvégre a Tökéletes hang rendezője készíti - feltűnik még Idina Menzel és Pierce Brosnan is. Hogy mennyire változtatják meg az alapsztorit, még nem tudni, de az biztos, hogy érdemes lesz megnézni!
Forrás:

Ki játssza Hamupipőkét: Lily James

Lily James Hamupipőkéje hatalmas siker volt, a képi világ mesésre sikerült, és valljuk be, Richard Madden sem volt rossz hercegként! A történet a klasszikus vonalat követte, néhány változtatást eszközölve, de nem véletlenül lett a legtöbb Hamupipőke-fan kedvence.


Forrás:

Ki játssza Hamupipőkét: Hilary Duff

Noha ez egy kifejezetten modern változata a klasszikus rajzfilmnek, az biztos, hogy a 2000-es évek tinijeinek örök kedvence marad! Sam elveszíti édesapját, és mostohájával, valamint annak lányaival kénytelen egy fedél alatt élni, rengeteget melózni, és mindeközben még iskolába is járni. A lány egy este hercegnő jelmezben érkezik meg a sulibálba, és táncot lejt az iskola legmenőbb pasijával, akivel előtte már azért cseten sokat beszélgettek - álnéven természetesen! Miután Sam hazamegy a bálból, a fiú mindent elkövet, hogy megtalálja a titokzatos hercegnőt.


Forrás:

Ki játssza Hamupipőkét: Selena Gomez

Selena Gomez is Hamupipőke szerepébe bújt, bár egy jóval modernebb megformálásban. Maga a Hamupipőke-történet a Hilary Duff-féle Los Angeles-i tündérmese folytatásaként jött, de tény, hogy az eredetihez nem sok köze volt (ami szintén nem igazán Hamupipőkéhez kötődik, de legalább önmagában megállta a helyét akkoriban). A sztori szerint Selena karaktere hírnévre vágyik táncosként, ám a családi élete pokol, és az iskolában sem emelkedik ki társai közül. Amikor viszont egy popsztár megpillantja őt és szuper mozgását, egy valóságos tündérmese veszi kezdetét.


Forrás:

Ki játssza Hamupipőkét: Anne Hathaway

Az Elátkozott Ella nevet viselő novella szolgált alapjául Anne Hathaway filmjének, ami egészen új szemszögből és meggondolásból mutatta be a klasszikus mesét. Itt aztán minden volt: fellázadó mitológiai lények, engedelmességre felszólító átok, és a Don't Go Breaking My Heart jazzes változata. Anne első ikonikus szerepei közé tartozott ez a film!


Forrás:

Ki játssza Hamupipőkét: Drew Barrymore

Emlékszel arra, amikor Drew Barrymore is Hamupipőke bőrébe bújt? Pedig így volt, csak némi változtatással, átalakítással, ám a hangulat tökéletesen átjött. A sztori szerint Grimm testvérek vendégségbe mennek egy asszonyhoz, akinek elmesélik Hamupipőke valódi történetét. Drew egy elárvult lányt játszik, aki kegyetlen mostohájával és annak lányaival él, dolgoztatják folyamatosan, ám ő ennél többre vágyik. Az élete pedig megváltozik, amikor megismeri Henry herceget!


Forrás:

Ki játssza Hamupipőkét: Brandy Norwood

Már a 90-es évek végén is újragondolták Hamupipőke történetét, már nemzetiségű színészek szereplésével. Miközben Hamupipőke mostohájára és annak lányaira vár a piacon, megismerkedik egy jóképű férfivel. Noha nem akar bemutatkozni eleinte, végül összehozza őket az, hogy mindketten rossz családi közegből jönnek; ám arra csak otthon ébred rá, hogy magával a herceggel beszélgetett. Mindeközben a férfi családja bált rendez, hogy találjanak neki egy feleséget, noha Christopher csakis szerelemből házasodna. Ezen az estén aztán a jótündér keresztanya segítségével maga Hamupipőke is megérkezik a bálba, a történet pedig a megszokotthoz hasonlóképp folytatódik.


Forrás: Ki játssza Hamupipőkét: Lesley Ann Warren

Valójában nem a 21. században vált felkapottá az élőszereplős módszer; a 60-as években is vászonra vitték Hamupipőke történetét, csak akkoriban még megmaradtak az alapoknál. A 80-as és 90-es évek gyermekeinek ismerős lehet Lesley Ann Warren filmje, ami egyébként mai napig kiállta az idő próbáját, és a klasszikus cselekményt mutatta be.
Forrás: Ki játssza Hamupipő(ké)t: Jerry Lewis

És bizony arra is volt példa ebben a korai érában, hogy megfordítják a nemi szerepeket, és egy férfi játssza el Hamupipőkét - vagy jelen esetben Hamupipőt! Pipő édesapja meghal, a férfi pedig továbbra is mostohaanyjával és két mostoha fivérével él együtt, neki pedig egy aprócska szoba jut csak a hatalmas villában, na meg persze a házi munka. Hogy megszerezzék vagyonát, na meg hogy még többre tegyenek szert, bált rendeznek, ahová Szőke hercegnő is eljön, és beleszeret a titokzatos jóképű férfibe, akit a jótündér keresztapa változtat át egy estére. De persze éjfél előtt elhagyja a cipőjét, ami alapján a hercegnő igyekszik őt megtalálni. Érdekes elgondolás, igaz?
Forrás:

Ki játssza Hamupipőkét: Pap Éva - magyar szinkron (eredeti szinkron: Ilene Woods)

Disney 11. rajzfilmje volt a Hamupipőke, de mégis a világ egyik legnagyobb kedvence lett az eredeti változat. Csodálatos képi világ és gyönyörű dalok jellemezték, a végeredmény pedig kiállta az idő próbáját. Mai napig szívesen ülünk le megnézni ezt a kedves történetet!