Galéria

Sztáranyukák legmeglepőbb nevelési módszerei

Forrás: 2018-ban mesélte el Kristen Bell, hogy eléggé megosztó módszert választott arra, hogy a gyerekeit elaltassa. Az akkoriban 3 éves Delta sokszor esténként nem volt hajlandó lefeküdni aludni, felkapcsolta a villanyt, a játékokkal kopogott az ajtón, és nem hagyta aludni nővérét sem. Ekkor jött az ötlet: bezárja gyermekét a szobába, amikor elérkezik az alvási idő.

"Elnézést, tudom, hogy ez nagyon megosztó, de bezárjuk, amikor bemegy, megállunk kint, és elmondjuk neki, hogy 'szeretünk, reggel beszélünk, de most aludni kell.' Úgy 10 perc után aztán lefekszik. Persze ezután, mielőtt elmegyünk aludni, nyilván kinyitjuk az ajtót"".
Forrás: Néhány éve derült ki, hogy Jennifer Lopez elég szigorúan veszi azt, hogy gyerekei mennyi időt tölthetnek az elektronikai kütyükkel, internetezéssel. Egy közös fotón mutatta meg, hogy egyik gyereke épp laptopozott, a másik tableten játszott, ő pedig ezt a "vasárnapi mókázásnak" nevezte. Később pedig pontosította, mit ért ezen fogalom alatt.

"Először is egy késői reggelivel indul a nap. Sokáig alszunk, még a gyerekek is. A vasárnapi mókázásért pedig megdolgoznak, mert a hét többi részében nem használhatják az iPadeket. És nem játszhatnak videojátékokkal sem, hiszen iskolába kell menniük. Jól kell viselkedniük a suliban, és cserébe jön a mókás vasárnap. Ez egy módszer, amit azért találtam ki, hogy jobban viselkedjenek."
Forrás: Noha ő kétség kívül a híres színészek táborát erősíti, Drew Barrymore mégis megtiltotta a gyerekeinek, hogy színészkedésre adják a fejüket. Legalábbis addig, amíg nem nőnek fel, hogy maguk dönthessenek az életükről. A célja, hogy minél tovább lehessenek igazán gyerekek, ahelyett, hogy fiatalon dolgozniuk kelljen.

"Nem fogom hagyni nekik, hogy gyerekszínészek legyenek. Ez nem az ő életútjuk. Ha később mégis szeretnének színésznőnek állni, támogatni fogom őket."
Forrás: A színésznő elég szigorú anyukának tartja magát, erre pedig valószínűleg szüksége is van, tekintve, hogy három gyermeket nevel egyedülálló nőként. Azonban elárulta, hogy minden évben van egyetlen nap, amikor nem hajlandó nemet mondani, és bármire, amit a gyerekei kérnek tőle, rábólint.

"Annyira vicces. 'Persze, együnk fagyit ebédre', vagy 'naná, veszünk lottószelvényt'. Ez az év leghosszabb napja számomra" - mesélte egy interjúban nevetve.
Forrás: Bár lányával saját ruhamárkát hoztak létre, Madonna bevallotta, hogy volt idő, amikor szigorúan beleszólt Lourdes öltözködésébe. 2005-ben mesélte el, hogy amikor a gyermekei a földre dobva hagyják a ruhákat, ő szimplán elrejtette őket.

"Lourdesnek vissza kellett nyernie őket takarítással, rendrakással, vagy azzal, hogy bevetette reggel az ágyát. Minden nap ugyanazt a ruhát viseli, amíg meg nem tanulja a leckét" - mesélte az énekesnő az akkor 9 éves lányáról.