Galéria

4 étel, amit előre elkészíthetsz és friss marad

Forrás:

Hozzávalók:

1/3 bögre szójaszósz

1/3 bögre ananászlé

1/3 bögre méz

2 evőkanál reszelt gyömbér

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál tetszőleges csirke fűszerkeverék

2 evőkanál szezámolaj

500 gramm csirkemell

2 fej brokkoli

2 bögre edamame bab

4 bögre rizs

Az ananászos salsához:

2 bögre kockára vágott ananász

1 darab jalapeno, felvágva

¼ bögre friss petrezselyem, felvágva

1 darab lime vagy citrom leve

 

Így készül:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Egy tálban keverd össze a szójaszószt, az ananászlevet, a mézet, a gyömbért, a fokhagymát és a szezámolajat.
3. Szeletelt fel a csirkét és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsi egyik felépre, a másik oldalra kerüljön a brokkoli és a bab. Ízesítsd az egészet sóval és borssal, majd locsold meg a csirkét a szósz egyik felével. A zöldséget locsold meg szezámolajjal.
4. Süsd 15-20 percen keresztül, amíg a csirke meg nem puhul.
5. A maradék szószt tedd fel forralni 3-5 percre, míg be nem sűrűsödik.
6. Készítsd el az ananász salsát is: keverd össze a hozzávalókat.
7. Porciózd az ételt, a csirkét pedig öntsd nyakon egy kis szósszal. Egy hétig elállnak az adagok a hűtőben.
Forrás:

Hozzávalók:

1 csomag csirkemell sonka

1 bögre tzatziki

4 darab pita 

Görög salátához:

1 bögre koktélparadicsom

1 darab kígyóuborka

1 darab lilahagyma

100 gramm feta sajt

olívabogyó

 

Így készül:

1. A saláta hozzáalóit szeleteld fel, és oszd szét 4 felé a képen látható módon.
2. Külön reteszbe kerüljön a tzaziki, hogy ne áztassa el a sonkát és a zöldségeket.
3. A pitát mindenképp melegítsd meg fogyasztás előtt.
Forrás:

Hozzávalók:

1 bögre quinoa

250 gramm csirkemell filé

4-5 darab koktélparadicsom, félbevágva

mini mozzarella

friss bazsalikom

balzsamecet és olívaolaj

juharszirup

só és bors

 

Így készül:

1. Első lépésként készítsd el a quinoát, amit több módszerrel is megfőzhetsz. Az 1 bögre körethez öntsd 2 bögre vizet és kezdd el melegíteni egy edényben. Miután forrni kezd, tegyél rá fedőt és főzd 15 percen keresztül. Miután lejárt az idő, hagyd még 10 percen keresztül pihenni az elkészült quinoát.
2. Jöhet a csirke: melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Locsold meg a csirkemellet balzsamecettel és olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal és süsd 25 percen keresztül.
3. Készítsd el az öntetet: keverj össze ízlés szerint egy kis olívaolajat balzsamecettel, juharsziruppal, sóval és borssal.
4. Állítsd össze az ebéded egy tárolóedényben: egy adag quinoa mellé tegyél csirkemellet, öntsd meg a szósszal, és halmozd mellé a paradicsomokat, a mozzarellát és a bazsalikomot.

 


Forrás:

Hozzávalók:

1 fej brokkoli

1 csésze tészta

1/3 csésze mazsola

2 szár újhagyma

1 darab zöldalma, vékonyra szeletelve

2/3 csésze tejföl

1 evőkanál és 1 teáskanál almaecet

1 evőkanál méz

1 teáskanál mustár

½ teáskanál só

 

Így készül:

1. Szedd rózsákra a brokkolit és vágd tetszőleges méretű darabokra. Egy edényben forralj vizet és szórd bele a brokkolit, forrald addig, míg meg nem puhul.
2. Közben főzd meg a tésztát is a csomagolása szerint.
3. Ha kihűlt a zöldség, keverd össze egy tálban a tésztával a mazsolával és a hagymával.
4. Egy másik tálban keverd össze a többi hozzávalót és öntsd rá a tésztára, majd alaposan keverd össze.
5. Tálald szeletelt almával és magvakkal.