Galéria

Ismerős az agyi köd? Ezek az ételek okozhatják

Forrás:

Azokról az ételekről van szó, amelyekben sok hozzáadott finomított szer, vagyis cukor és nátrium található. Ezek ugyanis mind felelősek lehetnek az agy leblokkolásáért. Így amikor azt gondolnád, hogy az édesítőszeres délutáni lattéd új energiát ad a melóhoz, sajnos pont az ellenkezője fog bekövetkezni. Sokan észre sem veszik, hogy mennyire „ködös” a gondolkodásuk mindaddig, míg életmódot nem váltanak, ekkor ugyanis hirtelen minden kitisztul.

Ezt edd helyette: Ha nassolnivalót keresel, akkor érdemes olyan ételt fogyasztani, ami segít a koncentrációban. Például a különböző magvak jó választásnak tűnnek. Fogyassz továbbá sok friss terméket, amibe nem kerülnek mesterséges anyagok. A tojás, a zöldség és a gyümölcs például pont ilyen, utóbbi két csoport amellett, hogy energiát ad, még hidratál is, sőt tele van fehérjével. Persze ettől függetlenül a megfelelő folyadékbevitelről sem szabad megfeledkezni, amiből megint csak a legjobb választás a víz lehet.


Forrás:

Szakértők szerint egy deci vörösbor még biztosan nem árt meg, sőt jót is tehet az egészségnek. Ám a túlzásba vitt alkoholfogyasztás nem kívánt tünetekhez vezet. Persze itt nem az alkalmanként megivott mennyiségre gondolunk, hanem a rendszeres alkoholfogyasztásra, ami veszélyes is lehet, hiszen krónikus betegségek, májbetegség, álmatlanság kialakulásához vezethet.

Ezt idd helyette: Persze alkohol helyett nehéz bármit javasolni, de ha el szeretnéd kerülni az agyi ködöt, fogyassz rendszeresen energizáló gyógynövényteákat. Mivel ezekben az italokban nincs koffein, esténként is nyugodtan ihatsz belőlük, ha egy kis extra ébresztőre vágysz.


Forrás:

Ha nem fogyasztasz ebből az ételcsoportból elegendőt, nemcsak a gondolkodás megy majd nehezebben, de nem adod meg a szervezetednek a megfelelő vitaminmennyiséget sem.

Így csináld: Minden étkezéskor a tányérod felét zöldségekkel és gyümölcsökkel tölts fel. Ha elsőre nehezen megy, elég, ha kiválasztasz egy étkezést a napból, amikor ezzel próbálkozol ezzel a módszerrel. Persze nasiként sem utolsó, ha étkezések között iktatod be ezeket a kajákat. Szuper választás lehet egy adag humuszba zöldséget mártogatni, így egy adag fehérjét is a szervezetedbe juttatsz. Az aszalványokról sem érdemes megfeledkezni, ám cukortartalmuk miatt ezekből lényegesen kevesebb is elég.