Ez történik a testeddel, ha minden nap instant levest eszel
Bár viszonylag ritka, de előfordulhat, hogy a zacskós leves látási zavarokat okoz, amit a TBHQ szembeni érzékenység okoz. Ez egy tartósítószer, ami erős antioxidánsként viselkedik, és nem engedi, hogy az élelmiszer elszíneződjön vagy megavasodjon.
Bár a leves elfogyasztása nyugtató hatással lehet egyes emberekre, a Healthline vizsgálata szerint előfordulhat, hogy hiperaktivitást okoz vagy súlyosbítja a hiperaktivitással (ADHD) küzdő személyek tüneteit.
A szakemberek nem ajánlják a leves fogyasztását azoknak, akik gyakran küzdenek migrénnel vagy fejfájással. Kutatások szerint a benne található magas nátriumtartalom előidézheti a nem kívánt fájdalmat, mégpedig úgy, hogy a nátrium megemeli a vérnyomást, így az erek előbb kitágulnak, majd összehúzódnak.
Bár van, aki azt gondolja, hogy egy laza zacskós leves elfogyasztása után a gyomrod pillanatok alatt és könnyen megemészti az ételt, de valójában ez nem így van. Semmi köze nincs azokhoz a hatásokhoz, amiket egy házi húsleves érhet el, és az emésztőrendszerednek hatalmas munkába telik, mire megemészti az instant tésztát.
Ez egy több, egymással összefüggő anyagcserezavart jelent, ami magas vérnyomást, elhízást, magas koleszterinszintet és magas vérzsírszintet foglal magába. Ezek együttesen felelősek lehetnek a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulásában, és rövidítik az életet. Ráadásul az instant leves a nők esetében emeli meg 68%-kal a metabolikus szindróma kialakulásának esélyét.
Bár ez a fajta leves finom és kellőképpen eltelít, mégsem ad elegendő tápanyagot a szervezetnek. Alacsony a fehérje- és rosttartalma, amik elengedhetetlenek a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás szempontjából.