Galéria

Ez történik a testeddel, ha minden nap instant levest eszel

Forrás:

Bár viszonylag ritka, de előfordulhat, hogy a zacskós leves látási zavarokat okoz, amit a TBHQ szembeni érzékenység okoz. Ez egy tartósítószer, ami erős antioxidánsként viselkedik, és nem engedi, hogy az élelmiszer elszíneződjön vagy megavasodjon.


Forrás:

Bár a leves elfogyasztása nyugtató hatással lehet egyes emberekre, a Healthline vizsgálata szerint előfordulhat, hogy hiperaktivitást okoz vagy súlyosbítja a hiperaktivitással (ADHD) küzdő személyek tüneteit.


Forrás:

A szakemberek nem ajánlják a leves fogyasztását azoknak, akik gyakran küzdenek migrénnel vagy fejfájással. Kutatások szerint a benne található magas nátriumtartalom előidézheti a nem kívánt fájdalmat, mégpedig úgy, hogy a nátrium megemeli a vérnyomást, így az erek előbb kitágulnak, majd összehúzódnak.


Forrás:

Bár van, aki azt gondolja, hogy egy laza zacskós leves elfogyasztása után a gyomrod pillanatok alatt és könnyen megemészti az ételt, de valójában ez nem így van. Semmi köze nincs azokhoz a hatásokhoz, amiket egy házi húsleves érhet el, és az emésztőrendszerednek hatalmas munkába telik, mire megemészti az instant tésztát.


Forrás:

Ez egy több, egymással összefüggő anyagcserezavart jelent, ami magas vérnyomást, elhízást, magas koleszterinszintet és magas vérzsírszintet foglal magába. Ezek együttesen felelősek lehetnek a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulásában, és rövidítik az életet. Ráadásul az instant leves a nők esetében emeli meg 68%-kal a metabolikus szindróma kialakulásának esélyét.


Forrás:

Bár ez a fajta leves finom és kellőképpen eltelít, mégsem ad elegendő tápanyagot a szervezetnek. Alacsony a fehérje- és rosttartalma, amik elengedhetetlenek a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás szempontjából.