Galéria

7 ritka kutyafajta a világból, melyekről az emberek többsége nem is hallott még

Forrás: A yorkhsire terriert biztosan te is ismered, na de a biewer yorkshire terriert is? Nem valószínű, hiszen ez a fajta kevésbé felkapott, és nem is annyira ismert - legalábbis egyelőre. Pedig nagyon barátságos, játékos, és igazán magával ragadó személyiségű kutya, kis méretei és mozgásigénye miatt pedig lakásban is lehet tartani. A szakértők szerint egyébként hamarosan népszerűvé válhatnak a biewerek, hiszen egyre többen érdeklődnek irántuk.
Forrás: Portugália egyik legrégebbi kutyafajtája egyben a világ egyik legnagyobbja is méreteit tekintve. Elsőre ijesztő külseje viszont egy kedves, érző lelket takar, aki nagyon jó védelmező és játszótárs is egyben. Tipikusan az a kutya, amelyiket nem látod túl gyakran, számukat tekintve pedig nincsenek is sokan.
Forrás: Ez a kutyafajta is nagy múlttal rendelkezik. Igazi vadászkutya, elsősorban vaddisznók keresésében szeret segíteni, viszont vele biztosan nem fogsz gyakran találkozni életed során. Tiszta formájukban ugyanis már csak Thaiföld északkeleti részén élnek, és egyébként nagyon szeretnek önállóan vadászni. Az országban a nemzet kutyájaként hivatkoznak rá, ezért az utóbbi időben több figyelem hárult rájuk, és próbálják őket Európában is népszerűbbé tenni.
Forrás: Ne riasszon meg a neve, valójában ez a kutya imádja a családját, és olyannyira ragaszkodó, hogy nem viseli jól, ha külön kell lennie tőlük. Kifejezetten nyugodt típus, de azért tapasztalt gazdiknak ajánlják, mert egyébként nagyon energikus, és szeret rohangálni - ha pedig kedvet kap hozzá, nehéz ráparancsolni. Jó nyomkereső kutya is egyébként, így a vadászok körében is népszerű!
Forrás: Európában az ausztrál kutyafajták közül talán a kelpie a legkevésbé ismert, noha egyébként hazájában a pásztorok és marhatenyésztők körében nagyon közkedvelt. Ebből már valószínűleg rájöttél, hogy igazi terelőkutyáról van szó, aki barátságos, nyitott, de hamar unatkozni kezd, ha nincs feladata. Egyébként a gyerekekkel is jól kijön, de tipikusan az a fajta, amelyiknek kell a nagy udvar, mert a lakásban nem érzi jól magát.
Forrás: A Kai ken, vagy másnéven tigriskutya hazájában, Japánban igazi szimbólumnak számít, de máshol viszonylag ritkán találkozhatunk vele. Egyedi mintájú bundájáról könnyű felismerni, egyébként pedig egy nagyon atletikus fajtáról van szó. Imád úszni, mászni, és ügyes is ezekben, de mindemellett családközpontú, és ragaszkodó. Jelenleg a számuk kimondottan alacsony.
Forrás: Ez az olasz kutyafajta eszméletlenül aranyos, és imádja az ölelgetést! Egyedi szépsége mellett kiemelendő, hogy ez az egyetlen olyan fajtatiszta kutya, amelyik kimondottan szarvasgomba keresésére specializálódik, és emiatt is tenyésztik. Élettartama ráadásul hosszabbnak számít, hiszen ez 15-17 év.