Galéria

4 mítosz az emberi testről, amiről mindenki azt hiszi, hogy igaz, pedig nem

Forrás:

Ugye mind emlékszünk erre a sztorira, amit valahogy senki nem tud, hogy pontosan miből vagy honnan indult. Bár a rágógumit nehezebben tudja lebontani a szervezet, az teljesen kizárt, hogy évekig a beleidben „ragadjon”...


Forrás: Jó vagy rossz hír, de a borotválkozás nem fogja sem sűrűségében, sem pedig színében befolyásolni a szőrt, ez viszont sajnos ugyanúgy igaz a hajunkra is.
Forrás:

Sokan úgy gondolják, hogy a körmök sőt, még a haj is tovább nő a halál után, ez viszont nem igaz, és értelmes magyarázat is van rá. Bár tűnhet úgy, hogy a holttest haja és körmei nőnek, igazából csupán a körülöttük lévő bőr húzódik vissza, ahogy kiszárad.


Forrás:

Dr. John Henley neurológus szerint mondhatni kacagtató ez a mítosz, és fogalma sincs, hogy ki és mikor kezdte el, egy viszont biztos; ez hamis.

„Bizonyítékokkal tudjuk alátámasztani, hogy a legtöbb esetben, akár naponta többször is képesek vagyunk az agyunk 100%-át használni. Gondoljunk csak bele, hogy az agyunk még sérült állapotában is képes kompenzálni a hiányzó vagy hibás működést, ez pedig lehetetlen lenne, ha csak az agyunk 10%-át használnánk.”