7 étel, amit soha ne rendelj étteremben
Ismersz olyan helyet, ahol nemzeti ételeinket jól készítik? Akkor szerencsés vagy! Nem mondjuk, hogy sehol ne egyél ilyesmit, de a legtöbb helyen sajnos silány alapanyagokkal és gyors technikákkal dolgoznak, így biztos lehetsz benne, hogy az általad kirendelt gulyásleves, halászlé vagy épp csirkepaprikás, köszönőviszonyban sem lesz az otthon készített változatokkal.
Az egyik ok, hogy sokszor rossz minőségű tésztát használnak a szakácsok és túl is főzik azt. De még ennél is nagyobb hiba, hogy a szószt zsíros tejszínből készítik, amit még megfejelnek egy jó adag zsíros szalonnával is, holott a carbonara tojásból és pecorino sajtból vagy parmezánból készül. Itt megnézheted az eredeti receptet.
Kevés szakács van, aki örül egy ilyen kihívásnak. Ha nem szeretnéd felbosszantani őket, emellett hosszasan várakozni míg elkészül az ételed, inkább csak azt rendeld, amit az étterem kínál.
Azért, mert megkérdik tőled, hogy kicsit drágábban nem kéred-e az óriásmenüt, még nem kell igennel válaszolnod. Ugyan legtöbben lecsapnak egy ilyen lehetőségre, a vége csak az lesz, hogy magadba tömöd a zsíros pluszfalatokat, amitől rosszul leszel vagy kidobod. Nem éri meg.
Ismeretlen, és kevésbé jó hírű helyen soha ne rendelj sült burgonyát. Mivel minél gyorsabban szeretnék kiadni neked az ételt, ezért biztos lehetsz benne, hogy mirelit, előresütött változatot kapsz majd.