Galéria

7 étel, amit soha ne rendelj étteremben

Forrás: Aki egy kicsit is jártas a vendéglátásban jól tudja, hogy hortobágyit, vagy bármilyen apró húsos fogást étteremben rendelni a legnagyobb hiba, amit el lehet követni, tudniillik ezek az ételek arra szolgálnak, hogy a konyhai hulladékot is hasznosítani tudják a szakácsok, mint a megmaradt pörköltek, nyesedékek. Ha jót akarsz magadnak készítsd el inkább otthon.
Forrás:

Ismersz olyan helyet, ahol nemzeti ételeinket jól készítik? Akkor szerencsés vagy! Nem mondjuk, hogy sehol ne egyél ilyesmit, de a legtöbb helyen sajnos silány alapanyagokkal és gyors technikákkal dolgoznak, így biztos lehetsz benne, hogy az általad kirendelt gulyásleves, halászlé vagy épp csirkepaprikás, köszönőviszonyban sem lesz az otthon készített változatokkal.


Forrás:

Az egyik ok, hogy sokszor rossz minőségű tésztát használnak a szakácsok és túl is főzik azt. De még ennél is nagyobb hiba, hogy a szószt zsíros tejszínből készítik, amit még megfejelnek egy jó adag zsíros szalonnával is, holott a carbonara tojásból és pecorino sajtból vagy parmezánból készül. Itt megnézheted az eredeti receptet.


Forrás:

Kevés szakács van, aki örül egy ilyen kihívásnak. Ha nem szeretnéd felbosszantani őket, emellett hosszasan várakozni míg elkészül az ételed, inkább csak azt rendeld, amit az étterem kínál.


Forrás:

Azért, mert megkérdik tőled, hogy kicsit drágábban nem kéred-e az óriásmenüt, még nem kell igennel válaszolnod. Ugyan legtöbben lecsapnak egy ilyen lehetőségre, a vége csak az lesz, hogy magadba tömöd a zsíros pluszfalatokat, amitől rosszul leszel vagy kidobod. Nem éri meg.


Forrás:

Ismeretlen, és kevésbé jó hírű helyen soha ne rendelj sült burgonyát. Mivel minél gyorsabban szeretnék kiadni neked az ételt, ezért biztos lehetsz benne, hogy mirelit, előresütött változatot kapsz majd.


Forrás: A tonhalhalas salátákat is érdemes elkerülni a gyorséttermekben, ahol gyakran nem frissen készítik ezt az ételt. Nem érdemes kockáztatni vele!