Galéria

Derítsd ki, tényleg jó méretű ruhákat hordasz-e!

Forrás:

Vannak, akik csak a címkét nézik meg, majd azt, hogy hosszban úgy kb. jó-e a felső, és már döntenek is róla. Te ne tartozz közéjük, ugyanis az igazság az, hogy akkor helyes méretű a felsőd, ha az ujja pontosan a vállad közepéről indul. Figyeld meg a varrást: ha lejjebb van, mint a vállad közepe, akkor kissé nagy, ha feljebb, akkor kicsi rád a póló.
Emellett azt is csekkold, hogy a csípődhöz képest feljebb ér-e a felső, ugyanis, ha igen, akkor lehet, hogy egy számmal nagyobbat érdemes keresned.


Forrás: Vedd fel a kabátot, és öleld meg magad. Nem érzel semmilyen ellentartást? Túl nagy a dzseki. Nem megy az átölelés, szorít? Túl kicsi. Meg tudod fogni könnyen a könyöködet, de azért nem túl könnyen? Jó lesz a méret.
Forrás: Csekkold le a ruhád varrását a váll- és mellrészen különösen. Ha a varrás mentén gyűrődik, akkor egy mérettel nagyobbra lesz szükséged, ha illeszkedik, rád simul, akkor helyes a méret.
Forrás: A gallérnak, ha helyes a méret, hozzá kell érnie a nyakadhoz, de nem szorítania. Nagyjából két ujjnak érdemes elférnie alatta. Ha forgatod a fejed, és a gallér is mozog, akkor az az ing túl kicsi.
A gombokat is csekkold, ha valahol nem simul rád tökéletesen, hanem szétnyílik akkor az egy túl kicsi ing lesz.