Galéria

5 csodás dolog, amit az ananászos víz tesz a testeddel

Forrás: Az egyik legjobb hatása, hogy nagyon jól hidratálja a testedet. Egy amerikai felmérés szerint a felnőttek nem isznak napi 5 pohárnyi vizet sem, holott a férfiaknál ez a szám ideális esetben 15 és fél pohár lenne, nőknél pedig 11 és fél! Ha önmagában a víz ízét nem szereted, ez a verzió ideális lesz, hiszen édeskés íze miatt gyorsabban "elfogy."
Forrás: Ahogy említettük is, az ananász nagyon jó forrása a C-vitaminnak és a mangánnak, amelyek mind kiemelt szerepet játszanak az immunrendszer erősítésében. Az őszi szezon előtt, amikor egyébként is gyakoribbak a megfázások, érdemes erősíteni ezen a téren, és figyelni a vitaminok bevitelére, amiben ez az ital nagy szerepet játszhat.
Forrás: Az ananászban megtalálható a bromelain enzim, ami híres gyulladáscsökkentő hatásairól. Ezért is javasolják gyakran azoknak, akik krónikus gyulladással küzdenek, hiszen ez a gyümölcs segíthet a probléma enyhítésében. Ha vízzel vegyítve iszod, kicsit kevésbé érvényesülnek a hatásai, mint ha önmagában ennéd, de mindenképpen megéri fogyasztani!
Forrás: Imádsz nasizni, és nehezen mondasz búcsút a cukros italoknak? Akkor az ananászos víz segíteni fog! Mivel alacsony a cukortartalma, máris jobb választás számos bolti üdítővel szemben, ráadásul édeskés íze csökkenti az édességek iránti étvágyadat. Ha szénsavas vízzel készíted el, ez még inkább igaz lesz.
Forrás: Az ananász tele van olyan, emésztést segítő enzimekkel, amelyek segítenek, hogy az ételeket könnyebben lebontsa a szervezeted. Ha egyébként is vannak gondjaid ezen a téren, étkezés után érdemes meginnod egy-egy pohár ananászos vizet!
Forrás: Szerencsére a legtöbb esetben az ananász és az ananászos víz nem okoz gondot senkinél. Azonban bizonyos esetek kivételt jelentenek. Mivel ez a gyümölcs nagyon savas, a gyomorégéssel küzdők tüneteit ronthatja, illetve a bromelain enzim és bizonyos gyógyszerek (vérhigítók, antibiotikumok) nem működnek jól együtt. Ha ilyet szedsz, előtte kérdezz rá a házi orvosodnál, biztos ami biztos.