Galéria

6 horrorfilm, ami bizony vészjósló jövőt ígér az emberiségnek

Forrás:

A kolónia egy 2013-as kanadai horrorfilm, ami egy természeti katasztrófára épít (sok film operál ezzel). A jövőben az emberek az időjárást gépekkel irányítják, különben az örök jég birodalma köszöntene be. És természetesen a gépek meghibásodnak, az emberiség pedig a legrosszabb arcát mutatja be innentől kezdve.


Forrás:

A maszk mögött: Leslie Vernon felemelkedése egy igazán különleges, dokumentumfilmekhez hasonló gondolatmenetből fakadó horror, melyben megelevenednek a legádázabb ismert sorozatgyilkosok. A film egy merőben egyedi ötlet hoz: mi lenne, ha a sorozatgyilkos szemén keresztül látnánk, neki hogy is zajlik a nagy mészárlás éjszakája, hogyan készül fel, mikor mi jár a fejében, és mit gondol, mikor szétfejszézi a tinik fejét.


Forrás:

A bűn éjszakája akkor játszódik, amikor már mindenki jó és törvénytisztelő, nincsenek börtönlakók és gyilkosok, az emberek pedig betartják a kereteket. És ebben az utópiában egy éjszakára törvényessé teszik a bűnt, kimenőt kapnak a mentősök és rendőrök. Az emberekből pedig előbújik a gyilkos. Lássuk be, ez simán elképzelhető forgatókönyv a jövőben.


Forrás:

Az Alien vs. Predator egy igazi klasszikus már, amiben kedvenc gyilkos űrragadozóink végre egymásnak esnek neki. Ha alapvetően el tudjuk képzelni egyik vagy másik létezését, akkor a kettejük csatája már simán a jövő zenéje.


Forrás:

A Repo! A genetikus opera egy könyvadaptáció, melynek központi eleme, hogy a jövőben súlyos járvány sújtja az emberiséget, ami miatt létfontosságú szerveinket pótolni kell mesterségesekkel. Aki ezt nem tudja megfizetni, az haladékot kap a törlesztésre, ám, ha kifut az időből, akkor a szervet „visszaveszik”.


Forrás:

A Testrablók egy 1979-es csemege, melyet már több soron feldolgoztak (pl.Nicole Kidmannel az Invázió). A Földre idegen létforma érkezik, mely az éj leple alatt lemásolja családtagjainkat és átveszi a helyét. A film iszonyatosan nyomasztó, rémisztő, és elég paranoiddá is tud tenni.