Galéria

Top 6 igaz történeten alapuló sorozatgyilkosos horrorfilm

Forrás:

A Bárányok hallgatnak minden idők legkedveltebb sorozatgyilkosos filmje. A történet igazi, létezett személyek karakterén és magatartásán alapul, ám valójában nem egy, hanem 6 sorozatgyilkos összegyúrásából építették fel Hannibal Lectert. Módszereiben Jerry Brudos, Ted Bundy, Ed Gein, Edmund Kemper és Gary Heidnik rémtettei köszönnek vissza. Ed Gein eltette emlékbe áldozatainak csontjait, és maszkot varrt a bőrükből.


Forrás:

A Psycho igazán ikonikus alkotás, amelynek filmes változatát Hitchcock készítette el. Érdekesség, hogy az anya- és sorozatgyilkos karaktert, Norman Bates-t szintén Ed Gein alapján mintázták. A film, amiben bár nem is halnak meg olyan sokan, mégis a leghátborzongatóbb alkotások egyike.


Forrás:

A Halloween film eredetileg 1978-ban készült, és igazi remekmű. Sajnos a folytatások miatt megcsorbult a fénye. A gyilkos Mike Meyers karakterét az az Edmund Kemper szolgáltatja, akit Hannibal Lecterbe is belegyúrtak. Kemper a saját nagyszüleivel kezdte sorozatgyilkos pályafutását.


Forrás:

Viszonylag modern alkotás a Zodiákus, amely 2007-ben debütált a mozikban. Érdekessége, hogy bár kicsit elvont és misztikus, egy nagyon is valóságos sorozatgyilkos után kutat, akit ráadásul azóta sem sikerült elkapni, tehát egy megoldatlan ügy szolgált mintaként.


Forrás:

Ki gondolná, de a Texas-i láncfűrészes gyilkos főhősének karakterét is az az Ed Gein inspirálta, aki a Bárányok hallgatnak és a Psycho filmekét is. A férfi megnyúzta áldozatait, és bőrüket ruhaként viselte. A nyomozati anyagok szerint a holtakat meg is becstelenítette.


Forrás:

Különleges élmény a Charlize Theron főszereplésével elkészített Szörny című alkotás, melyben egy női sorozatgyilkos, Aileen Wuornos története elevenedik meg. A szexmunkás első áldozatát önvédelemből öli meg, majd valami elkattan nála, és még fél tucat klienssel végez.