Galéria

Mennyei saláták, amiket dobj fel gyümölcsökkel!

Forrás:

Hozzávalók 1 főre:

2 hatalmas marék friss spenót

1 marék eper/áfonya

pár kocka ananász

10 szem fekete olajbogyó

1 kis fej lilahagyma

Halmozd a spenótra a felkarikázott olajbogyót és a hagymát, én ilyenkor forgatom át a dresszinggel, amihez kikeverek pár evőkanál olívaolajat egy fél citrom levével, pici sóval és chilivel. Erre rádobom az epret és az áfonyát, ha netán fokoznám az élvezeteket, pirított dióval is megszórom. Mennyei lesz!


Forrás: Számomra ez a nyár egyik legnagyobb klasszikusa. Ha van kedvem, grillezem hozzá a görögdinnyét, de frissen is tökéletes bele. 

Hozzávalók:

1 nagy szelet dinnye felkockázva, kimagozva

10 deka feta

fél csomag rukkola

só, olívaolaj, balzsamecet

Friss bazsalikom

Rukkolaágyra dobálok mindent, átkeverem a pofonegyszerű öntetemmel, és 1-2 órát a hűtőben pihentetem, mert hidegen az igazi!
Forrás: Nagy fügések vagyunk, a kertünkben évek óta roskadásig van a fügebokor, így meg kellett tanulnom felhasználni. Kéksajttal mennyei, de nagyon nem fogyókúrás - pedig a füge nagyon hasznos az anyagcsere szempontjából. De a következő receptet bátran eheted!

Hozzávalók:

3 kisebb szem füge, grillezve

2 marék madársaláta

pár szem natúr pisztácia

10 deka friss kecskesajt

1 kisebb lilahagyma

olívaolaj, citromlé, balzsamecet, pici só

Halmozd a salátaágyra a ketté vágott és grillezett fügéket a felkarikázott lilahagymával. Törd össze a pisztáciát, szórd a salátára, majd keverd át az öntettel. Végül jöhet a kockázott kecskesajt. Ez a sali kitesz egy teljes étkezést, eltelít, tömve van hasznos tápanyagokkal és a fehérjét sem nélkülözi!