Galéria

4 csodás dolog, ami azután történik a testeddel, hogy minden nap eszel fokhagymát

Forrás: Azoknak is előszeretettel javasolják a fokhagymát, akik magas vérnyomással küzdenek. Ez ugyanis képes csökkenteni az artériás nyomást, valamint tágítja az ereket, így a fejfájás és a magas vérnyomás megszűnik. Amit én észrevettem a kísérlet alatt, hogy valóban egyszer sem fájt a fejem (pedig a heti egy elég gyakori), így már ezért megérte enni! Egyébként kutatások szerint a 'rossz' koleszterint is képes csökkenteni 10-15%-kal, ha aktívan, gyakran fogyasztunk fokhagymát.
Forrás: Az utóbbi időben én is észrevettem, hogy sok dolog nem jut eszembe. Néha nem emlékszem nevekre, vagy bizonyos szavakra, ezért kíváncsi is voltam, hogy a fokhagyma segít-e a helyzeten. Kutatások szerint ugyanis ez képes javítani a memórián, hiszen az antioxidánsok jót tesznek az agynak, márpedig ezek jelen vannak a fokhagymában is. A végeredmény nálam hatásosnak bizonyult, nem is tapasztaltam azt, hogy bizonyos szavak nem jutnak eszembe (de persze ebben szerepet játszhatott az is, hogy volt időm végre pihenni). Szakértők úgy vélik, a fokhagyma fogyasztása az Alzheimer esélyeit is csökkenti.
Forrás: A fokhagyma képes az izmokat erősíteni, ráadásul csökkenti a fáradtságérzetet, ezért előszeretettel javasolják sportolóknak, hogy fogyasszák gyakran. A tesztem alatt rengeteget kirándultam, szó szerint minden nap voltunk túrázni, és bár egy hét után elég fáradt voltam, a túrázás közben nem éreztem azt, hogy gyenge lennék. Lehet, hogy tényleg van benne valami? Végül is, az ókori Görögországban is ezt adták a sportolóknak!
Forrás: Ezt nem tudom megmondani ennyi idő távlatából, de szakértők szerint maga a fokhagyma csodát tesz a bőrrel és a hajjal. Utóbbi esetében leginkább az válik be, ha valaki a fejbőrébe dörzsöli, de ezt azért nem sokan próbálják ki, ám szerencsére több kozmetikai cég is gyárt már olyan sampont, ami fokhagymával készült, de nincs fokhagyma szaga. Egyébként a fogyasztása is megtérül ezen a téren, hiszen belülről is segíti a hajhagymák növekedését, plusz a bőröd kollagén- és elasztin-termelését is.