4 isteni desszert tortillából
Hozzávalók:
- 8 db tortilla
- 2 ek szobahőmérsékletű vaj
- 4 ek cukor
- 1 ek őrölt fahéj
A krémhez:
- 120 g mascarpone
- 1 bögre porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 4 ek tej
Így készül:
1. Készítsd el a fahéjas cukrot: egyszerűen csak keverd össze a két hozzávalót és tedd félre.
2. Egy serpenyőben melegítsd fel a tortillalapokat egyesével és kend meg mindet vajjal.
3. Végül szórd meg a tortillákat fahéjas cukorral és tekerd fel.
4. A krémhez keverd össze egy robotgéppel az összes hozzávalót és tálaláskor öntsd nyakon vele a tekercseket.
Hozzávalók:
- 3 ek cukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 10 db tortilla
- 250 g mascarpone
- 1 bögre hideg tej
- 1 csomag vanília puding
- 2 bögre habtejszín
- ¼ bögre csoki csipsz
Így készül:
1. Keverd össze a cukrot és a fahéjat, olajozd be a tortillalapokat és szórd meg ezzel a keverékkel mindkét oldalukat. Vágd 4 egyenlő részre a lapokat.
2. A muffinformába mélyedésenként tegyél 2 negyedet a tortillákból úgy, hogy a kerek oldala a tepsi alján legyen, a csúcsos pedig felfelé álljon. Süsd 180 fokon 10 percig, míg aranybarnák nem lesznek.
3. Közben készíts el a tölteléket: robotgéppel keverd a mascarponet krémesre, a pudingport pedig olvaszd fel a tejben és szintén keverd 2 percen keresztül.
4. Ezután mehet a pudingba a mascarpone és a felvert habtejszín: keverd az egészet egyneművé, majd tedd hűtőbe 1 órára.
5. Óvatosan vedd ki a muffinformából a kosárkákat és töltsd meg a hűtött töltelékkel.
Hozzávalók:
- 500 g almás pite töltelék
- 1 csomag tortilla
- 2 ek vaj
- 1 ek fahéj
- 4 ek cukor
Így készül:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és vajazz ki egy 9x13-as tepsit.
2. A cukrot és a fahéjat keverd jól össze.
3. A tortillákat töltsd meg almás pite töltelékkel, tekerd fel, vajazd meg és forgasd bele a fahéjas cukorba. Helyezd a tepsibe, majd ismételd meg ugyanezt az összes lappal.
4. Süsd nagyjából 15 percen keresztül, míg aranybarna nem lesz a tortillák teteje.
Hozzávalók:
- 220 g mascarpone
- ½ bögre tejföl
- 2 ek cukor
- 2 tk vaníliaaroma
- 8 kisméretű tortilla
- ½ bögre vaj
- 1 bögre cukor
- 2 tk őrölt fahéj
Így készül:
1. Egy nagy tálban keverd csomómentesre a mascarponet, a tejfölt, a cukrot és a vaníliaaromát.
2. Melegítsd fel a mikróban a tortillalapokat, és kend meg a krémsajtos töltelékkel, majd tekerd fel őket.
3. A mázhoz melegítsd fel a vajat a mikróban, egy külön tálban pedig keverd el a fahéjat és a cukrot.
4. A feltekert tortillákat hempergesd meg a fahéjas cukorban, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
5. Süsd 180 fokon aranybarnára.