Galéria

4 önmagában egészséges étel, ami éhgyomorra nagyon nem az

Forrás:

A nyersétel vitathatatlanul egészséges, hiszen forrása vitaminoknak, rostoknak és ásványi anyagoknak. Ám fogyasztása éhgyomorra mindenképpen kerülendő, mert emésztése rendkívüli módon megterheli és igénybe veszi a szervezeted, melynek jele a puffadás és kellemetlen bélgázok képződése.

Tipp: Egyél egy szelet teljeskiőrlésű vagy rozspirítóst, utána máris fogyaszthatod a nyers zöldeket.


Forrás:

Te is joghurttal kezded a reggeleket, jó sok gyümölccsel megszórva? Jól hangzik, mégsem mindenkinek ez az ideális reggeli. Főként azoknak, akiknek érzékeny a gyomra, laktóz- vagy kazein (tejfehérje) intoleranciája, inzulinrezisztenciája van. Üres gyomorban a joghurtban lévő tejsavbaktériumok egyáltalán nem hasznosulnak, mivel az agresszív gyomorsav mindent lebont, mielőtt felszívódhatnának és megkezdhetnék jótékony munkájukat.

Tipp: Fogyassz el egy marék diót, egy avokádót vagy egy kis csészényi zabpelyhet, ily módon előkészítheted a gyomrod a joghurtevéshez.


Forrás:

A banán fontos tápanyagokkal látja el a tested, éhgyomorra mégsem ajánlott a fogyasztása, mert mint minden magas cukortartalmú gyümölcs, hirtelen megemeli a vércukorszintet, ami aztán ugyanolyan gyorsan esik vissza és farkaséhséget, falási rohamokat vált ki.

Tipp: Ha mindenképpen banánt szeretnél reggelire, készíts belőle mini palacsintát! Ehhez nincs szükséged másra, mint egy érett banánra, kb. két evőkanál zabpehelyre és egy tojásra. Törd össze villával a banánt és keverd hozzá a többi hozzávalót (akkor jó az állaga, ha sűrűbb, mint a hagyományos palacsintatészta), majd süsd ki palacsintasütőben!


Forrás:

Frissen facsart narancslével indítanád a napot? Ne tedd! Bár egészségesnek tűnik, az üres gyomornak valódi kínzás! A narancsnak, mint minden citrusfélének igen magas a savtartalma, ami gyomorégést okoz.

Tipp: Narancslé helyett igyál citromos vizet, ami beindítja az emésztésed és segít az emésztőrendszered egészséges pH értékének fenntartásában is.