Galéria

6 ok, ami miatt az emberek egyre kevesebbet szexelnek

Forrás: Szakértők szerint az internet elterjedése szerepet játszhat a csökkenő szexuális együttlétek számában. Úgy vélik, hogy bár a mobilappok megkönnyítik az ismerkedést, sokan nehezen lépnek tovább a valós találkozásokra, így leginkább a netes beszélgetésekben rekednek meg. Több időt töltenek online, a felnőttfilmek pedig pár kattintással elérhetőek, így maga a szex kevésbé válik fontossá azoknak, akik egyébként egyedülállók.
Forrás: A felmérés szerint elsősorban a szinglik körében ritkulnak meg az együttlétek, de a párkapcsolatban élőknél sem ritka, hogy jóval ritkábban bújnak össze. Elsősorban a gyerekvállalás a leggyakoribb indok: onnantól kezdve, hogy bővül a család, a szülőknek sokkal kevesebb idejük marad egymásra, és hacsak nem tudják időnként rábízni őket egy-egy rokonra, úgy a szex sokadrangúvá válik.
Forrás: Szakértők úgy vették észre, hogy a munkánk és a bevételünk is szerepet játszik a szexuális életünkben. Statisztikák szerint azok a férfiak, akik részmunkaidőben vagy szabadúszóként dolgoznak, kevésbé sikeresek az ismerkedésben, emiatt pedig az együttlétek száma is alacsonyabb. Nőknél ilyet nem tapasztaltak szakértők, sőt, úgy vették észre, hogy aki nem dolgozik, általában több szabadidővel bír, így többet is szeretkezik, mint a dolgozó nők. Egyébként a statisztikák szerint minél magasabb valakinek a bére és a bevétele, annál több szexuális együttlétben van része.
Forrás: Az elmúlt 20 évben jelentősen nőtt az ingázások hossza. Míg korábban jóval kevesebb időt töltöttek az emberek a munkahelyre való utazással, addig mostanra ez az idő jelentősen megnövekedett, ami az ismerkedéstől, romantikus programoktól veszi el a lehetőséget. Úgy vélik, ez is hozzátesz a csökkenő tendenciákhoz (hogy a COVID és a home office mennyire írta ezt át, egyelőre még nem tudni).
Forrás: A statisztikák szerint azok, akik vidéki kis településeken élnek, kevésbé élnek aktív szexuális életet, szemben a nagyobb városok lakóival. Ebben maga a tény is szerepet játszik, hogy mivel kevesebbe élnek a környéken, így az ismerkedési lehetőségek is alacsonyabbak.
Forrás: A statisztikák szerint egyébként maga a vallás is kihatással van a szexuális életre, és annak aktivitására, ám hozzátették szakértők, hogy ez mindig is így volt. Úgy vették észre, hogy a vallásos emberek általában kevésbé élnek aktív nemi életet, szemben azokkal, akik nem vallásosak, de hozzátették, hogy ez 20 évvel ezelőtt is így volt.