Galéria

4 étel, ami jó hatással van a mentális egészségedre

Forrás:

Ha tanyasi tükörtojással vagy omlettel kezded a napod, még a hangulatod is jobb lehet a nap folyamán. „Az omega-3 zsírsavban, cinkben, B-vitaminokban gazdag tojás nemcsak a hangulatra van jó hatással, de az is biztos, hogy tovább tart a teltségérzet, ha ezzel indítod a reggelt” – mondja Sydney Greene dietetikus, az Eat This szakértője. Az viszont teljesen mindegy, hogyan készíted el a tojást, minden esetben jó hatással lesz a mentális állapotodra.


Forrás:

Ezek az ételek rengeteg mindenre pozitívan hatnak, így érdemes naponta fogyasztani őket. A kelkáposzta, a spenót, a sóska, a medvehagyma, a rukkola, a saláta, a különféle csírák mind-mind segítik a szellemi jólétet, csökkentik a koleszterinszintet és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, erősítik a csontokat, és javítják a hangulatot. A bennük található folát segíti a dopamin, vagyis annak a hormonnak a termelését, amitől jól érezzük magunkat.


Forrás:

Ha nasira vágysz, csipsz és csoki helyett válaszd ezt a magvat, ami gazdag szeléniumtartalma miatt csökkenti a stresszt, a szorongást, a depressziót és a kimerültséget. Naponta mindössze 4-5 szemre van csak szükséged, ugyanis a kis magvakban gigantikus mennyiségű tápanyag található.


Forrás:

A szakértő szerint egy adag lazac, osztriga, kagyló vagy bármilyen tengeri herkentyű képes fedezni a napi vasszükséglet 30%-át, B12-vitamin 300%-át és cink 600%-át. Ezek mind fontosak az agy és az idegrendszer megfelelő működése szempontjából.