Galéria

10 sorozat, amit nagyon-nagyon ajánlunk mindenkinek

Forrás: Amikor befejeztem a Black Mirrort, még kedvem lett volna nézni tovább; és így találtam az Alkonyzóna felújított, modernebb változatára.

Maga a sorozat hasonló tematikára épül, mint a Black Mirror, hiszen minden részben más és más történetet osztanak meg a nézővel, amelyek nem függenek össze egymással. Vannak gyengébb részek, és vannak olyanok is, amiken napokig gondolkodtam még, de általában minden epizód egy kicsit misztikusabb. Ezek többnyire egy elképzelt világban, utópikus jövőben játszódnak, de nem a technológiai fejlődés áll a középpontban. 

Én mindenkinek ajánlom, aki szereti az antológiai sorozatokat!
Forrás: A COVID elején szükségem volt egy olyan sorozatra, ami vicces, de nem az a tipikus sitcom. Ekkor találtam rá a Barryre, amitől eleinte nem is vártam sokat, az első részt csak a háttérben, fél füllel hallgattam. Aztán szép lassan elkezdett beindulni a sztori, és a második évadot nagyon gyorsan ledaráltam.

Barry egykori tengerészgyalogos bérgyilkosként tengeti a napjait, de valami nagyon hiányzik neki az életéből. Amikor egy los angelesi küldetésen azt a feladatot kapja, hogy tegyen el láb alól egy színházi színészt, véletlenül maga is belekerül a csapatba. Rájön, hogy egyébként mennyire bejön neki ez a szakma, és nem mellesleg Sally, az amatőr színésznő is, szóval megpróbálja hát maga mögött hagyni bérgyilkos múltját. Csakhogy amikor a maffiával és a legnagyobb gonosztevőkkel üzletelsz, nem tudsz felszívódni előlük: pláne nem színészi babérokra törve.

Számomra azért is volt nagy favorit a Barry, mert miközben a fekete humort határozottan hozza, volt benne sok fordulat is, és rendesen izgultam, hogy mi lesz!
Forrás: Imádtam a HIMYM-et, az Agymenőket, a Jóbarátokat, és mindegyiket végignéztem kajálás mellé legalább ötször. Jóbarátokat többször is. Szóval kellett már egy új, 20 perces, vidám sitcom, aminél ha épp nem figyelek, akkor se maradok le semmiről. Őszintén szólva tavaly egyszer már elkezdtem a Brooklyn 9-9-t, és annyira nem jött be, hogy egy rész után kikapcsoltam.

Aztán idén adtunk neki egy újabb esélyt, és most már nagyon örülök, hogy kitartottam! Onnantól kezdve ugyanis, hogy megismered a karaktereket, kötődni kezdesz hozzájuk, ők is megtalálják a stílusukat, és egy fergeteges kis sitcom kerekedik ki belőle. A történet a 99-es körzet rendőreiről szól, akik minden részben más és más ügyeket oldanak meg, ami elsőre talán nem hangzik túl izgalmasnak, de egyébként maga a sorozat tényleg nagyon vicces. A helyzetkomikumok jól kijönnek, és a karakterek pár rész után megtalálják a hangjukat, szóval az első évadot nézd végig; utána már úgysem akarod abbahagyni!
Forrás: Ez a sorozat valójában nem mai, sőt, 2017-ben jött ki az utolsó évad, szóval nem is tudom, hogy kerülhette el a figyelmemet. De amikor már mindent megnéztem, ami a listámon volt, elindítottam a Netflixen, és nagyon hamar berántott. Már csak azért is, mert David Tennant és Olivia Colman alakítják a főszerepet!

Broadchurch egy tengerparti kisváros, ahol általában nem történik semmi. Egészen addig, míg egy reggel egy kisfiút holtan találnak a parton: mit keresett ott éjszaka? Egyedül volt? Hogy zuhanhatott le a sziklaszirtről? A nyomozást egy helyi rendőr, Ellie, és egy újonnan érkezett nyomozó, Alec vezetik, akik nem is lehetnének eltérőbb személyiségek. Azonban rövidesen meglepő titkokra jönnek rá.

Szerettem a sorozatot, mert bár eleinte el sem tudtam képzelni, hogyan lehet elhúzni 3 évadig, végül egyáltalán nem éreztem azt, hogy túltolták volna. A színészi alakítás pedig nagyon szuper!
Forrás: Ezt a sorozatot igazából még nem fejeztem be, most járok a 3. évadnál, de már tudom, hogy az egyik kedvencem idén!

A főszereplő három huszonéves fiatal, akik mind a média világában, a Scarlet magazinnál dolgoznak. Ennek a sorozatnak szerintem van egy kis Szex és New York beütése, de modernebb, más témákat boncolgat, és kevésbé a szex és pasizás kerül a középpontba. Sokkal inkább a karrierre, a barátságra és az életben bekövetkező nehézségekre fókuszál, de ezt egyszerre komoly, majd könnyed hangnemben. Ha szereted a csajos történeteket, ezt imádni fogod!
Forrás: Chris Evans nekem már egybeforrt Amerika kapitánnyal, bár mai napig eszembe jut tőle a Már megint egy dilis amcsifilm számos jelenete. Érdekes volt egy ilyen komoly szerepben látni őt, és bár ez a sorozat egy kicsit lassabb tempóban halad, nagyon ajánlom a thrillerek kedvelőinek!

A főszereplő Andy Barber nyomozó, aki egyik nap meglepő ügyet kap: egy helyi kisfiú holttestére bukkannak, és a jelek alapján úgy fest, hogy fia, Jacob is a gyanúsítottak között van. A férfi természetesen családapaként mindent elkövet a gyermek védelméért, de közben egyre több bizonyíték kerül elő, ami arra utal, hogy talán mégsem olyan ártatlan a fiú. A sorozat végigveszi a tárgyalást, és mindazt, ami utána történik, és bár a könyv befejezése némileg eltérő, a sorozat is nagyon izgalmas lett!
Forrás: Ezt a sorozatot eleinte el sem akartam kezdeni. Úgy voltam vele, hogy oké, mindenki imádja, de én nem csípem a klasszikus heist történeteket, és biztos, hogy nem felel meg az ízlésemnek. De annyira dicsérték, hogy gondoltam, adok egy esélyt.

Két rész. Ennyibe telt, hogy úgy berántson, hogy abba se akarjam hagyni, és az az igazság, hogy a második évadig kétszer is láttam, mert időközben a párommal is megnézettem. A történet adott: a Professzor vezetésével egy csapat bűnöző elfoglalja a Spanyol Királyi Pénzverdét, hogy maguknak nyomtathassanak bankókat. Persze közben ott vannak a túszok, akik mindent elkövetnének a kiszabadulásért, a frissen szövődő szerelmek, ráadásul a nyomozók is, akik megtalálják a lyukakat a Professzor tervében. Vagy mégsem? Nem spoilerezek, de annyit elmondok, hogy bár a 3-4. évad kevésbé volt olyan jó, mint az első kettő, azért a karakterek miatt bőven megéri végignézni az egészet; és izgatottan várni a következőt ősszel!
Forrás: Korábban olvastam, hogy mennyire dicsért sorozat a Fleabag, hogy milyen sok díjat kapott, és hogy elképesztően magas az értékelése. Gondoltam ha ennyire imádják az emberek, valami csak van benne, amitől érdemes megnézni.

Nekem az első egy-két rész nem volt túl izgi, de utána egyre jobban berántott, és a 2. évad annyira jól sikerült, hogy ma már nagyon sajnáltam volna, ha feladom a felénél. A harmadik legnagyobb kedvencem lett az elmúlt évből! A történet egy fiatal nőről szól, akinek az életében folyamatosan jönnek a balszerencsés események: lassan csődbe megy kis kávézója, a szerelmi élete borzalmas, és a családjával sem ápol túl jó viszont. Eleinte furcsa lehet a narrálás, amivel az eseményeket a kamerának magyarázza, de aztán megszokod, és meg is szereted.

Nagyon ajánlom mindenkinek a Fleabag-et, akik egy szabadszájúbb, modernebb Szex és New Yorkra vágynak! Plusz a sorozatban Olivia Coleman és Andrew Scott is játszanak.
Forrás: Számomra ez a vígjátéksorozat az év meglepetése volt, pedig Amerikában óriási a népszerűsége, és már a 6. évadnál tartott, amikor én elkezdtem.

A történet a Rose-családról szól, akik gazdagságukban már azt sem tudták, mihez kezdjenek magukkal, mígnem adócsalás miatt mindenüket elveszítik. Az egyetlen dolog, amire senki sem tartott igényt az adóhatóságoknál, Schitt's Creek városka volt, amit még poénból vett meg a családfő, és totál elfeledkezett róla. Jobb híján beköltöznek a helyi motelbe, ami messze nem felel meg a megszokott életvitelüknek (beázó plafon, közös hálószoba, koszos ágynemű), majd megpróbálnak mindent elkövetni, hogy kitörhessenek onnan.

Az első egy-két rész nekem lassú volt (és borzasztóan idegesített az állandó sikítozás), de ha ezen túllendülsz, nagyon be fog rántani, pláne az első évad végétől. Rég láttam olyan vígjátéksorozatot, ami ennyire intelligens, őszinte, és amiben ennyire jól kidolgozott karakterek lennének. A fejlődés az első és utolsó részhez képest óriási volt, és nálam egyébként minden sorozatom közül ez lett az egyik nagy favoritom!
Forrás: Mielőtt megijednél a szuperhős szótól, hadd szögezzem le: ez a sorozat a környezetemben még azoknak is bejött, akiknek a könyökükön jön ki a Marvel és a DC! Mert ez a történet egészen más a megszokott képregényes sztorikhoz viszonyítva.

A The Boys egy olyan világban játszódik, ahol néhány szerencsés "ember" szuperképességekkel rendelkezik, ezt nem is titkolják, és az egész világ sztárként ünnepli őket. A legerősebb, és egyben leghíresebb csapat a Hét, amit 7, többnyire castingok által beválogatott személy alkot, és akiknek feladata a világ (elsősorban pedig Amerika) megóvása. Csakhogy amikor egy új hős, Starlight bekerül hozzájuk, hamar kiderül, hogy igazából a szuperhősök egyáltalán nem olyan jófejek, és egyáltalán nem olyan jóságosak, mint amilyennek előadják magukat. Ezt persze Butcher, az egykori detektív pontosan tudja, és eléggé fel is paprikázza a hősimádó kultusz, ezért frissen összeboronált csapatával megpróbálja lebuktatni a Hét vezetőjét, Homelandert.

A sorozat számomra azért van ott a TOP3-ban, mert nem finomkodik, izgalmas, fordulatos, és közben még vicces is. Ráadásul a 3. évadtól az Odaát sztárja, Jensen Ackles is csatlakozik a csapathoz, úgyhogy már csak miatta is megéri elkezdened!