Galéria

4 ok, amiért néha megéri idegen emberekkel is beszélgetni

Forrás:

Ha valaki, én biztosan tudom, hogy az idegenekkel való beszélgetés mennyire kínos és erőltetett is lehet, ráadásul esetemben extra erőfeszítést igényel. De, mint minden másnál, itt is érvényes, hogy gyakorlat teszi a mestert: vagyis minél több emberrel beszélgettem, annál könnyebben és gördülékenyebben ment minden. Ezek az élmények nemcsak jó hatással voltak az önbizalmamra és a kedvemre, de még plusz energiát is adtak.


Forrás:

Valld be, volt már rá példa, hogy ignoráltad a recepcióst a hotelbe megérkezve vagy elmentél az edzők mellett az edzőteremben köszönés nélkül. Pedig kutatások szerint a small talkok, vagyis a rövid beszélgetések elfeledtetik a gondokat, és ráébresztik az embereket, hogy milyen sok értékes egyén veszi őket körül.


Forrás:

Katherine Fiori New York-i professzor kutatta az idegenekkel való kommunikáció fontosságát, és rájött arra, hogy ezek a „laza kapcsolatok” nemcsak az érzelmekre hatnak pozitívan, de a fizikai egészségre is. Sokkal aktívabbak azok, akik nagyobb kapcsolati hálóval rendelkeznek.


Forrás:

Negyedik pozitív hatásként említik a szakértők, hogy az idegen emberekkel való beszélgetés a hovatartozás érzését is erősíti az egyénben. Arról nem is beszélve, hogy teljesen új élményekkel és információkkal gazdagodhatunk.