Galéria

Gyerekkorunk TOP 10-es, legfélelmetesebb filmek listája, amiket csak titokban néztünk

Forrás:

Ez még azon filmek egyike volt, amit a szüleink még talán meg mertek mutatni, mert a kicsi szörnyecske csak-csak aranyos volt. Ám ahogy a bundája elkezdett pattogni és ahogy a gonosz szörnyecskék kinéztek, a rücskös bőrükkel, na az már tudott álmatlan éjszakákat okozni egy gyereknek.


Forrás:

Tiltólistás sorozatot volt, ezért méginkább izgatta az összes gyereket a Twin Peaks sorozat. Engedménnyel, csak a főcímzene végéig lehett nézni, aztán spuri volt. Később újra ráakadva a sorozatra, sokan lehet hálát adtak, hogy anno, gyerekként nem láttak belőle egy részt sem: a visszafelé beszélő piros ruhás törpe, hátborzongató látvány még egy felnőttnek is.  


Forrás:

„12 éves koromban megnézhettem a filmet. Rákövetkező nyáron elutaztunk Görögországba, életem első tengerparti nyaralására. Gondolhatod meddig mentem be a vízbe. Élesen élt bennem a kép a cápáról, ahogy ráharap az úszó lábára.”


Forrás:

„Ez tipikusan az a film volt, ami teljesen kikészített. Moziban láttam először, ahonnan ki kellett jönnünk, mert annyira féltem.  Nem elég, hogy a könyvet olvasó gyerek a suli sötét padlásán bujkál éjjel és még a vihar is tombol, de még az a szerencsétlen Atreyu is küzd az elemekkel: se anyja, se apja, életét mentve vágtat át a fél világon, a lova beleragadva a lápba, meghal és akkor még a hercegnő világa is ripityára törik. Ez a film több, mint trauma volt.”


Forrás:

„Megvan az a rész, amiben Mulder és Scully egy kolostorban nyomoz, ahol az apácák mellkasára éjjel rejtélyes módon egy kereszt karcolódik fel? Hetekig hason aludtam.

És akkor ez még csak az egyszerűbb esetük volt.”


Forrás:

„Darabosan beszélt és mozgott a robotzsaru, és amikor lekerült a fejéről a maszk!!? Nem volt elég ujjam, ami kisebbre szűkíthette volna a rést a szemem előtt!”


Forrás:

„Egy dologgal nyugtattam magam: a kislány (Drew Barrymore) kedvesnek, szépnek látja E.T-t és nagyon szereti. Ettől függetlenül nem bírtam elfejteni a földönkívüli bőrének látványát, a tömzsi testét, a nyakát és az ujját! Anyuéktól karácsonyra kaptam is egy E.T. figurát: a sötétben pirosan világított az ujja!!!”


Forrás:

„Az a zöld szlájm, ami hömpölygött a csatornában. Aztán a gonosz festmény, ami követte a restaurátort, mind horrorisztikus volt. A film után sokáig ellenőriztem a kád lefolyóját, hogy van-e benne zöld trutyi.”


Forrás:

„Felnőttként láttam először az elejétől a végéig. Gyereknek csak egy-egy részletbe futottam bele, aztán ki is zavartak a szobából. Ami gyereknek megmaradt bennem, az a balta, Jack Nicholson félelmetesen őrült tekintete, a labirintusban való üldözés a hóban és az ikrek a vérfürdővel. És azt hiszem, ezekkel lényegében minden olyan részt láttam több részletben, amit nem kellett volna.”


Forrás:

„Ez volt az a film, ami számomra a teljes dark-világ megtestesítője volt. A rokonoknál voltunk és az unokatesóm megvolt a film VHS-en. Jó bulinak látta, ha este megnézzük, mi gyerekek. A szoba ablak nyitva volt és a nyári szél finoman lengette a függönyt. A keresztapám kitalált egy olyat, hogy az ablakhoz settenkedett és vérfagyasztó vijjogás kíséretében bedobott egy használt munkáskesztyűt az ablakon. Majd bepisiltünk ijedtünkben.