Galéria

5+1 horrorfilm, melyek városi legendákon alapulnak

Forrás:

Az igazi és hazánkban is nagy sikerrel bemutatott városi legendákon alapuló film maga a Rémségek könyve névre keresztelt 98-as alkotás. Ebben több városi legendát is életre keltenek, a film pedig szépen beillik az akkoriban kedvelt Tudom, mit tettél tavaly nyáron és társai sorába.


Forrás:

A Baskerville-i kopó főszereplői Peter Cushing és Christopher Lee. Ebben a történetben Sherlock Holmes és társa, Watson egy ismerősük halálát vizsgálják, akinek holttestét a birtoka körüli lápban fedezték fel. Attól tartanak, hogy egy városi legendából is ismert szellemkutya okozta a halálát. A fej nélküli lovas legendája ugyanebből a dartmoori környezetből táplálkozik.


Forrás:

A 2017-es Mimic – The Jangsan Tiger egy tipikus ázsiai horror. Ők aztán tudják, hogyan kell az emberben megfagyasztani a vért. A Mimic legendája szerint egy négylábú, démoni lény, mely képes bármilyen alakot ölteni és így magához édesgetni az embereket. A történetben egy nő talál egy árvának gondolt kislányt…


Forrás:

A Hasított szájú nő szintén ázsiai, pontosabban egy japán városi legendát dolgoz fel. A bosszúszellem vagy démon egy száját fedő maszkkal találja be áldozatait, és megkérdi őket, hogy szép-e. Ha a válasz igen, leveszi a maszkot és látszik a szétkaszabolt szája. Újra felteszi a kérdést a halálra rémült egyénnek, akit, ha nem tudja azt mondani, hogy „igen”, akkor megöl. Ha pedig igen a válasz, akkor vág egy ugyanolyat az áldozatának. Nem túl nyerő helyzet.


Forrás:

A Campfire Tales, azaz Horrorkemping antológia négy történetet elevenít fel, melyek mind városi legendákon alapszanak. Az egyik történet a Kampókéz, melyről még a magyar fiatalok is eleget tudnak ahhoz, hogy ne mondják ki éjfélkor a nevét.


Forrás:

Az aligátor című film a nyolcvanas években készült, és ez tekinthető a többi krokodilos horror alapjának. Az elbeszélések szerint ugyanis az állatkereskedésben kapható bébi kajmánok és aligátorok egy idő után túl nagyra nőttek, így tulajdonosuk lehúzta őket a wc-n. Ám azok a csatornában tovább élnek és felnövekedve elkezdik a mészárlást.
A valóságban a hüllők nem lennének képesek túlélni a hidegben és sötétben, mert hidegvérű állatok.