Galéria

Energikusan, koffein nélkül: 5 tipp, amit próbálj ki

Forrás: Nem csak csodás az illatuk, de bizony fel is tölt energiával, ha finom, illatos olajokat szagolgatsz. A citromolaj kifejezetten energetizáló hatású. Ha pedig teszel pár csepp borsmenta olajat a tenyeredbe, majd finoman belemasszírozod a tarkódba, a nyakadba, és szippantasz párat, attól is garantáltan felfrissülsz! Arra viszont ügyelj, hogy jó minőségű, terápiás célokra árusított, és ne szintetikus olajakat vásárolj!
Forrás: Ha egyszerre nagyon sokat eszel, a fáradtság garantált, hiszen a test akkor az emésztésre koncentrál, és az agyba kevesebb oxigén jut. De a rostban szegény és a nagyon zsíros ételek is fáradtságot okozhatnak, mert ezek is terhelik az emésztőrendszert. A megoldás egyszerű: egyél naponta sokszor, 4-5 alkalommal kicsiket, étkezz rostban gazdagon, és kerüld a cukros és feldolgozott ételek fogyasztását!
Forrás: A kávéfőző az első, amit látni akarsz felkelés után, és csak egy jó kávé után vagy képes bármire reggel? Ha szeretnéd minimálisra szorítani, esetleg kiiktatni a koffeint az életedből, mert mondjuk arra vágysz, hogy jobb legyen az emésztésed, akkor indítsd a napot egy nagy pohár vízzel! Ne feledd, a test 70 százaléka vízből áll, ha pedig nap közben nem iszol eleget, fáradt leszel, és a bőr is hamarabb öregszik. 
Forrás: Nem indítod könnyen a napot reggel, és nehezen kászálódsz ki az ágyból? Talán brutálisan hangzik, de kezd egy jó kis hideg zuhannyal a napodat: rengeteg pozitív hatása lesz! Persze nem könnyű rögtön hideg vízzel indítani, és ha ez nehezen megy, kezdj meleg vízzel, és szép lassan, fokozatosan hűtsd a vizet. Ha pedig már hideg a víz, kezd a tested hűtését a lábakkal, majd a karokkal, végül jöhet a többi testrész. Majd ugyanezt megismételheted meleg vízzel is, a lényeg, hogy hideggel fejezd be. A váltott vizes zuhanyzás erősíti az immunrendszert. Arra viszont figyelj, hogy ha hideg a víz, a jobb oldaladdal kezdj, ne a szív felőli bal oldallal.
Forrás: Ha rendszeresen sportolsz, nem fogsz ellustulni, és szinten tartod az energiaszintedet is. Nem kell minden reggelt egy félmaratonnal kezdeni, de sokat segít, ha felkelés után átmozgatod a testedet, nyújtasz egy kicsit, netán jógázol, esetleg futni indulsz. A reggeli mozgás szuperjól felpörget, utána garantáltan aktív leszel egész nap!