Galéria

Mennyei vacsoraötletek a hét minden napjára

Forrás:

Hozzávalók:

2 pita

2-3 evőkanál pesto

2-4 evőkanál reszelt mozzarella

1 bögre friss spenót

3 darab gomba

¼ bögre paradicsom

2 evőkanál feta sajt

 

Így készül:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 

2. Készítsd elő a hozzávalókat: a spenótot aprítsd fel, a gombákat és a paradicsomokat pedig szeleteld fel.

3. A gombát süsd elő egy kis olajon.

4. Rétegezd a pitákra a hozzávalókat: a pestót, a mozzarellát, a spenótot, a gombát, a paradicsomot és a fetát.

5. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsire és told be a sütőbe 10-15 percre.


Forrás:

Hozzávalók:

olaj

450 gramm spagetti

2 evőkanál olívaolaj

1 közepes hagyma, apróra vágva

2 gerezd fokhagyma

450 gramm darált marhahús

só és frissen őrölt fekete bors

1 teáskanál olaszos fűszer

1 konzerv hámozott paradicsom

½ bögre bazsalikom, apróra vágva

1 bögre apróra vágott mozzarella

1/4 bögre frissen reszelt parmezán

apróra vágott friss petrezselyem

Így készül:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Olajozz ki egy közepes tepsit.

2. A spagettit a csomagolás utasításai szerint főzd al dentére, szűrd le és tedd félre.

3. Közben egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsd fel az olajat. Add hozzá a hagymát, süsd körülbelül 5 percig. Keverd hozzá a fokhagymát, és süsd még 1 percig.

4. Add hozzá az őrölt marhahúst, ízesítsd sóval, borssal és olasz fűszerkeverékkel, és főzd körülbelül 8 percen keresztül. 

5. Papírtörlővel bélelt tálban csepegtesd le az olajat a húsról, és tedd vissza a serpenyőbe. Öntsük hozzá a paradicsomot és a bazsalikomot, és párold körülbelül 10 percig. Ízlés szerint fűszerezd még sóval és borssal. 

6. Mehet rá a spagetti, majd szórd át az egészet a tepsibe, és szórd meg a tetejét mozzarellával és parmezánnal. Süsd, amíg a sajt megolvad és a tészta felmelegszik, körülbelül 20 percig.


Forrás:

Hozzávalók: 

500 g koktélparadicsom, félbevágva

2 evőkanál olívaolaj

20 ml balzsamecet

1 teáskanál cukor

egy csipet chili pehely (opcionális)

friss kakukkfű

só, bors

1 ciabatta cipó

100 g ricotta

125 g kecskesajt

friss bazsalikom

 

Így készül:

1. A sütőt melegítsd elő 190 ° C -ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

2. A paradicsomot szórd a tepsire, locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel. Szórd rá a cukrot, a chilit, a kakukkfüvet, a sót és a borsot. Forgasd össze, majd fordítsd a paradicsomokat a vágott oldalukkal felfelé. Süsd 40 percen keresztül.

3. Közben keverd össze a ricottát és a kecskesajtot. Add hozzá az olívaolajat, és ízesítsd sóval és borssal.

4. Szeleteld fel a ciabattát és kend meg a maradék olívaolajjal. Mindkét oldalát pirítsd meg, lehetőleg serpenyőben vagy forró sütőben, amíg a kenyér ropogós és aranybarna nem lesz.

5. Dörzsöld meg fokhagymával a bruschettákat, kend meg sajttal, és halmozd a tetejére a paradicsomot és a bazsalikomot.


Forrás:

Hozzávalók:

1/3 bögre méz

1/4 bögre szójaszósz

2 evőkanál citromlé

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

4 darab lazacfilé

Só és frissen őrölt fekete bors

3 gerezd fokhagyma

1 citrom, karikára vágva

 

Így készül:

1. Egy közepes tálban keverd össze a mézet, a szójaszószt és a citromlevet.

2. Egy nagy serpenyőben közepes-magas lángon hevíts fel két evőkanál olajat. Amikor az olaj forró, add hozzá a lazacot bőrével felfelé, és fűszerezd sóval és borssal. 

3. A lazacot süsd aranybarnára, körülbelül 6 percig, majd fordítsuk meg, és add hozzá a maradék evőkanál olajat.

4. Mehet bele a fokhagyma, majd a mézes keverék és a szeletelt citrom is, és főzd addig, amíg a szósz körülbelül 1/3-ra csökken. A lazacot locsold meg a mártással.


Forrás:

Hozzávalók:

2/3 bögre görög joghurt

2 evőkanál dijoni mustár

2 evőkanál almaecet

1 evőkanál méz

tengeri só és frissen őrölt bors ízlés szerint

450 gramm apróra vágott/apróra vágott sült csirkemell

1/3 csésze friss petrezselyem, apróra vágva

1 csokor zeller, apróra vágva

2 darab újhagyma, vékonyra szeletelve

250 gramm koktélparadicsom, negyedelve

1/2 uborka, kockára vágva

1/3 bögre kimagozott olívabogyó, apróra vágva

3 darab paprika, félbevágva és kimagozva

 

Így készül:

1. A csirkét és a zöldségeket vágd apró kockákra.

2. Egy nagy tálban keverd össze a görög joghurtot, a dijoni mustárt, az ecetet és a mézet. Ízesítsd ízlés szerint tengeri sóval és borssal (kb. 1/4 teáskanál), majd keverd simára.

3. Add hozzá az összes előkészített zöldséget és csirkét, majd jól keverd el alaposan, hogy összeálljon.

4. Egy kanál segítségével töltsd meg a paprika feleket, és már kész is.


Forrás:

Hozzávalók: 

1 evőkanál vaj

400 gramm garnélarák

3 gerezd fokhagyma

1/2 teáskanál pirospaprika

1/4 csésze csirke alaplé

1 citrom leve

só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

4 közepes méretű cukkini, spirálozva (spagettitésztát is használhatsz)

2 evőkanál frissen reszelt parmezán

2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

 

Így készül:

1. Olvaszd fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.

2. Add hozzá a garnélarákot, a fokhagymát és a pirospaprikát. Időnként keverd meg, süsd rózsaszínűre a rákokat, körülbelül 2-3 percen keresztül.

3. Keverd hozzá a csirke alaplét és a citromlevet; sózd, borsozd ízlés szerint.

4. Forrald fel; keverd hozzá a cukkini tésztát, amíg össze nem áll, körülbelül 1-2 percig.

5. Tálaláskor parmezánnal és petrezselyemmel díszítsd!


Forrás:

Hozzávalók: 

2 közepes padlizsán

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

frissen őrölt fekete bors

1 nagy hagyma, apróra vágva

2 db paprika

1 babérlevél

1 evőkanál paradicsom szósz

1/2 bögre száraz fehérbor

2 cukkini

3 gerezd fokhagyma

2 bögre félbevágott koktélparadicsom

1 teáskanál szárított oregánó

friss bazsalikom

ropogós bagett (tálaláshoz)

 

Így készül:

1. Tedd a felkockázott padlizsánt egy szűrőedénybe, és alaposan sózd meg. Hagyd állni körülbelül 20 percig, majd szárítsd meg a padlizsánt, hogy eltávolítsd a felesleges nedvességet.

2. Egy serpenyőben melegíts fel 1 evőkanál olajat. Add hozzá a padlizsánt, és ízesítsd sóval, borssal. Süsd aranybarnára, körülbelül 6 percig, majd szedd ki a padlizsánt.

Add hozzá a maradék evőkanál olajat, a hagymát, a paprikát és a babérlevelet, és időnként megkeverve főzd addig, amíg a hagyma és a paprika megpuhul, körülbelül 5 percig. 

3. Add hozzá a paradicsompürét, és keverd 1 percen keresztül, majd öntsd fel a borral, és forrald mindaddig, amíg a folyadék nagy része el nem párolog.

4. Keverd bele a felszeletelt cukkinit, és főzd puhára, körülbelül 4 percig. Keverd hozzá a fokhagymát, a paradicsomot és az oregánót is. Főzd addig, míg a paradicsom össze nem esik.

5. Tegye vissza a padlizsánt az edénybe, és keverje össze az egészet. Díszítsd bazsalikommal, és tálald melegen bagettel.